Γλίτωσε το έμφραγμα η ΑΕΚ, 78-82 στην παράταση την Κράσνι

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο Eurocup που την εδραιώνει στη δεύτερη θέση του ομίλου της πέτυχε η ΑΕΚ στη Μόσχα επί της Κράσνι με σκορ 78-82, σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση (70-70 κανονική διάρκεια).

Στην Ένωση θα πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους παρά τη νίκη, καθώς ο αντίπαλος ήταν – και είναι – περιορισμένων δυνατοτήτων, ενώ παραλίγο να χάσει ένα δικό της παιχνίδι λόγω μεγάλης αδράνειας στο τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ η διαφορά είχε φτάσει και στους ένδεκα πόντους πριν από το 30’.

Η διαφορά αυτή αναπτύχθηκε επειδή όλοι οι παίκτες του Σάκοτα έπαιξαν καλά επιθετικά και λειτούργησαν κάποια κοντά σχήματα, που βέβαια άφησαν ευάλωτη την ομάδα στα ριμπάουντ (συνολικά πήρε τέσσερα παραπάνω, αλλά αυτό συνέβη επειδή οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο άστοχοι). Αν είχαν αποφευχθεί και κάποια λάθη η ελληνική ομάδα θα είχε μεγαλύτερο σκορ, αφού μετά το αρχικό 8-2 και 18-8 των Ρώσων, οι παίκτες του Σάκοτα είχαν τον απόλυτο έλεγχο (με εξαίρεση το νεκρό διάστημα στο τέλος που επέτρεψε στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν).

Παίκτης-κλειδί για την ΑΕΚ ο Χέρστον με το κρεσέντο του στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης «περιορίστηκε» στους 28 πόντους, παρά το ότι έδειξε λιγότερο ευδιάθετος από ότι σε προηγούμενα ματς. Η Ένωση πήρε πόντους ακόμη κι από τους παίκτες που έπαιξαν λίγο, όπως ο Κάρτερ, ο Σάκοτα, ακόμη και ο Σκραμπ και αυτό είναι σίγουρα στα συν, ενώ επέστρεψε στα καλά παιχνίδια ο γεμάτος ενέργεια και συγκέντρωση Μιλόσεβιτς. Ωστόσο, πρέπει να προσεχθεί η αδράνεια των τελευταίων λεπτών. Τέλος, ο Μαυροειδής για κάποιο λόγο δεν πάτησε πολύ στο παρκέ, παρά το ότι η ΑΕΚ είχε πρόβλημα μέσα στη ρακέτα αμυντικά, ενώ σίγουρα θα υπάρξει προβληματισμός για τον Γουόρεν που δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού και ανάγκασε τον Σάκοτα να χρησιμοποιήσει τους Κατσίβελη και Παπαντωνίου που ναι μεν δεν πήραν επιθέσεις, αλλά οργανωτικά ήταν σχετικά καλοί.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ρωσική ομάδα κατά διαστήματα ήταν τραγική, έκανε τουλάχιστον δέκα σουτ στο γάμο του καραγκιόζη και απέδειξε γιατί είναι ουραγός σε έναν όμιλο που κακά τα ψέματα, πέραν της Γαλατά, οι άλλες τέσσερις ομάδες δεν είναι και τόσο δυνατές όσες παρουσιάζονταν μετά την κλήρωση!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα