Γλυφάδα: Εκδήλωση ενημέρωσης για τις πλαστικές σακούλες

Οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης αποτελούν σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας μας. Κάθε χρόνο ο μέσος Ευρωπαίος καταναλώνει περίπου 200 πλαστικές σακούλες μεταφοράς και συσκευασίας. Εκτιμάται ότι το 2010 στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98.6 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μεταφοράς, εκ των οποίων το 89 % ήταν μιας χρήσης. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην Ελλάδα καταναλώνονται 269 σακούλες ανά άτομο/έτος. Η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής στερεών αποβλήτων και τη μη βιώσιμη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Και φυσικά, συνδέεται με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (συχνά με διασυνοριακό χαρακτήρα), οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς και με κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας, που αποτελεί αφορμή για πραγματοποίηση δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας και τους κινδύνους που ελλοχεύει για τα θαλάσσια και χερσαία είδη και οικοσυστήματα.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας (3/7) και με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης με στόχο την ανάδειξη εναλλακτικών προτάσεων για τον περιορισμό αυτής της- παγιωμένης και εξαιρετικά επιβλαβούς για το περιβάλλον- πρακτικής. Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στις 18.00, στον προαύλιο χώρο του supermarket ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Γλυφάδα (Λαζαράκη 59), θα περιλαμβάνει διαδραστικό παιχνίδι δρόμου με τη συνδρομή της κας Δεληχάτσιου. Παράλληλα, θα γίνει προβολή του τηλεοπτικού σποτ και διανομή του ενημερωτικού υλικού που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα