Γλύκος: «Αντέχω τη σκληρή κριτική»

Ο εκ των τερματοφυλάκων της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, Παναγιώτης Γλύκος, έδωσε συνέντευξη στην Ολλανδία στο πλαίσιο της σειράς των καθημερινών επαφών των παικτών του ΠΑΟΚ με τους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από το καινούριο τεχνικό επιτελείο:

“Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές, είναι ένα καινούριο τιμ και μια καινούρια προσπάθεια. Νομίζω ότι ο προπονητής είναι εκείνος που θα κάνει τις αλλαγές και θα περάσει τη φιλοσοφία του. Είναι μια δύσκολη προετοιμασία και εμείς οι παίκτες θα πρέπει να δώσουμε τον καλυτερο μας εαυτό έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον προπονητή στην προσπάθεια του να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε σχέση με πέρσι”

Για τις προπονήσεις με τον νέο τεχνικό τερματοφυλάκων:

“Πλέον δουλεύουμε πολύ στη φυσική κατάσταση και εμείς. Κάνουμε ξεχωριστό πρόγραμμα αυτές τις πρώτες μέρες έτσι ώστε να μπαίνουμε και εμείς σιγά σιγά με όλη την ομάδα”

Για το ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε τόσο νωρίς προετοιμασία και σύντομα θα πρέπει να παίξει και τον πρώτο του επίσημο αγώνα:

“Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα. Πρώτη φορά το ζω αυτό στον ΠΑΟΚ. Δε θα έλεγα ότι τα ματς με την Λοκομοτίβα είναι ματς προετοιμασίας. Είναι ματς που κρίνουν έναν στόχο που είναι αυτός της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε να μπούμε στους ομίλους και επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα και γι’ αυτό δουλεύουμε όλα τα παιδιά με τον προπονητή. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας δουλεύουμε σκεφτόμενοι ότι έχουμε τον πρώτο αγώνα νωρίς. Με αυτό το πλάνο δουλεύουμε και έτσι δε θα έχουμε πρόβλημα και θα πάνε όλα καλά”.

Για την περσινή σεζόν:

“Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και ένα πολύ άσχημο τέλος. Προσωπικά άσχημες και κακές στιγμές βίωσα. Απλά κρατώ και τα καλά και τα θετικά για να προχωρήσω στο μέλλον με αισιοδοξία και να παίρνω δύναμη για κάθε νέα σεζόν”

Για τον Όλσεν:

“Το βλέπω σαν μια ευκαιρία για ανταγωνισμό. Όταν έρχεται πάντα ένας νέος συμπαίκτης που παίζει στην ίδια θέση με σένα, σε κρατά αυτό σε υψηλό επίπεδο μέσω του ανταγωνισμού. Πρέπει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε προπόνηση για να δείχνω στον προπονητή ότι είμαι και εγώ εδώ, ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη του και επομένως και τη θέση στην ομάδα”

Για το ότι δεν ξαναέπαιξε μετά το ματς με τον ΟΦΗ:

“Το ότι είχα παίξει στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ ήταν μια απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη αλλά και δική μου. Μόλις είχα επιστρέψει από έναν τραυματισμό που είχα. Ήμουν για κάποιο διάστημα εκτός. Δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος αλλά επειδή θέλησα να βοηθήσω αποφάσισα και εγώ να παίξω στο ματς αυτό. Ήταν και δικό μου λάθος αυτή η απόφαση να αγωνιστώ σε εκείνο το ματς. Δεν είχα καλή απόδοση στο ματς και δεν κράτησα τη θέση μου στην ενδεκαδα Επίσης υπήρξε πρόβλημα στο γόνατο και έτσι έμεινα ξανά έξω αφού έπρεπε να κάνω θεραπείες. Αντικαταστάθηκε ο προπονητής, ήρθε ο Γεωργιάδης αλλά δεν κατάφερα να αγωνιστώ και πάλι”

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ να αποκτήσει νεότερο τερματοφύλακα:

“Τα τελευταία χρόνια γίνεται αυτό. Οι τερματοφύλακες που έρχονται είναι πρώτης γραμμής. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να έχει δυο τερματοφύλακες ενδεκάδας. Το ότι είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία τερματοφύλακας συμβαίνει πρώτη φορά. Εύχομαι με την έλευση του Όλσεν να έχουμε συνοχή και καλή συνεργασία και ο καθένας με την αξία του να πάρει αυτό που του αξίζει. Από την στιγμή πλέον που Ιτάνζ και Γιακουμής αποχώρησαν, η ομάδα θα έπαιρνε τερματοφύλακα. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Πλέον θέλω να έχω έναν υγιή ανταγωνισμό,έτσι το αντιμετωπίζω”

Για το ότι ομάδες με μικρότερο μπάτζετ και παίκτες με όχι τόσο βαριά βιογραφικά τους κέρδιζαν εύκολα:

“Όταν όλα πηγαίνουν καλά όλοι είναι χαμογελαστοί. Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα το θέμα είναι το πώς το διαχειρίζεσαι. Εκεί λοιπόν πρέπει να βγει ένας μπροστά, να αναλάβει τις ευθύνες του, να πει ότι έκανα λάθος και να μην ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους. Στον ΠΑΟΚ είχαμε πάντα δικαιολογίες και δεν υπήρχαν κάποιοι που να έβγαιναν μπροστά και να αναγνώριζαν τα λάθη τους. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση και πραγματικά θέλω να την ξεχάσω την χρονιά αυτή και να αλλάξω την σελίδα.”

Για το ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι οι ίδιοι με πέρσι και για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση:

“Νομίζω ότι παίζει ρόλο πόσο θέλει ο καθένας μας να αλλάξει αυτό. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε καταλάβει τα λάθη μας και θέλουμε να τα αλλάξουμε έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη συνέχεια…”

Για την κριτική του κόσμου:

“Συγκεκριμένη εξήγηση δεν έχω. Είναι περίεργη κατάσταση. Πράγματι είμαστε κάποια παιδιά που δεχόμαστε μεγαλύτερη κριτική. Προσωπικά έχω αποφασίσει να το αντιμετωπίσω ως ένα επιπλέον κίνητρο. Να το πω απλά: με πεισμώνει. Ξέρω ότι στη θέση του τερματοφύλακα τα λάθη πληρώνονται και ίσως γι’ αυτό γίνεται τόσο αβίαστα σκληρή κριτική. Μακάρι στη συνέχεια να μην υπάρχει”

Για το αν υπήρχαν στιγμές που ένιωσε απροστάτευτος:

“Παράπονο δε θα εξέφραζα. Ο καθένας έχει βρεθεί στην ίδια κατάσταση με μένα. Ζούμε σε αυτή την ομάδα, ξέρουμε ότι αυτή είναι η κατάσταση δε θα έλεγα ότι με ενοχλεί…”

Για το ότι αποφεύγουν να μιλήσουν για στόχους:

“Τον στόχο τον οριοθετούν οι αρμόδιοι και η δική μας γνώμη είναι η δεύτερη. Σε πρώτη φάση στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους. Πέρσι λέγαμε για στόχους υψηλούς αλλά από τον Δεκέμβρη τους χάναμε. Πλέον με τις επιλογές που έγιναν σε ότι αφορά την στελέχωση της ομάδας, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένα πλάνο που τα περασμένα χρόνια δεν τον είχαμε”.

Για το αν μετάνιωσε που πέρσι ανανέωσε στον ΠΑΟΚ:

“Δικαιωμένος αισθάνομαι γιατί ήταν δική μου απόφαση. Αγαπώ τον ΠΑΟΚ, είμαι οκτώ χρόνια εδώ. Θα δώσω τα πάντα για να τιμήσω τα δυο χρόνια που έχω συμβόλαιο. Θέλω να δικαιώσω τους συμπαίκτες μου και εκείνους που έκριναν ότι πρέπει να παραμείνουμε στην ομάδα”

Για το τι αισθάνεται για τον ΠΑΟΚ:

“Έχω ζήσει πολλές καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε τα πάντα. Μέσα από τον ΠΑΟΚ κέρδισα πολλά στη ζωή μου. Πιστεύω ότι έχω κάτι παραπάνω μέσα μου σε ότι αφορά το τι αισθάνομαι για τον ΠΑΟΚ”

Για το αν θέλει να πει κάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ:

“Τώρα είναι δύσκολο να πείσεις με λόγια τον οπαδό. Μέσα στο γήπεδο να αποδείξουμε ότι άλλαξαν τα πάντα σε ότι αφορά την περσινή χρονιά”

Για την κατάσταση στην Ελλάδα:

“Δύσκολη η κατάσταση. Αυτή δεν αρμόζει σε κανέναν μας και όλοι θέλουμε να πάνε καλά. Επηρεαζόμαστε και εμείς αλλά προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε”

Για το αν τον εκνευρίζει το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πλάνο πέρσι:

“Απορία είχα όπως και οι συμπαίκτες μου. Θα έπρεπε να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός πέτυχε πράγματα γιατί είχε πλάνο…”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα