Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι «μπαχαλάκηδες» στα Εξάρχεια – Κάηκαν 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα

Από εκτεταμένα επεισόδια, στην περιοχή των Εξαρχείων, σημαδεύτηκε και φέτος η επέτειος δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 από τον αστυνομικό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μετά το τέλος της πορείας, μεγάλος όγκος αντιεξουσιαστών άναψε φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Μετά τις 20:00 το βράδυ άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες από τους «μπαχαλάκηδες», ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να τους διαλύσουν. Μάλιστα, δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στην οδό Μπουμπουλίνας και στην οδό Τοσίτσα, με την Αστυνομία να απομακρύνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το σημείο.

Μετά τις 22:00 τα επεισόδια είχαν πλησιάσει προς την πλατεία Εξαρχείων, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ακολουθούν τους αντιεξουσιαστές. Στους γύρω δρόμους τα πάντα θυμίζουν σκηνικό… πολέμου, με σπασμένες εισόδους πολυκατοικιών, ζημιές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι τις 21:00 το βράδυ είχαν γίνει 21 προσαγωγές για τα επεισόδια, ενώ αργότερα έγιναν και συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα