Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός αδειοδότησης από το 1989»

Αποστάσεις από τον ανταποκριτή του STAR, Δημήτρη Σουλτογιάννη που παρακολουθούσε με περούκα τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη πήρε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως.

«Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως» είπε ο κ. Βαρδινογιάννης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε άνωθεν εντολής παρακολούθησης του υπουργού Επικρατείας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, απαράδεκτη την πρακτική του ανταποκριτή και ανέφερε ότι ο σταθμός πήρε αμέσως τα μέτρα του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πρακτική του ανταποκριτή δεν αποτελεί και «έγκλημα» και απέρριψε την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Όσον αφορά τον τραπεζικό δανεισμό του STAR ο κ. Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι ο σταθμός πληρώνει κανονικά όλα τα δάνειά του. «Τα δάνειά μας εξυπηρετούνται κανονικά» είπε και απεκάλυψε ότι ο δανεισμός της επιχείρησης ανέρχεται σε 46 εκ. ευρώ περίπου στα οποία θα πρέπει να προστεθούν άλλα 20 εκ. ευρώ μέσω επιταγών και «φάκτορινγκ».

Κληθείς να σχολιάσει το διαγωνισμό για τις άδειες ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι εξεπλάγη από το υψηλό τίμημα. «Θεωρώ ότι δώσαμε πολλά. Το ότι οι άλλοι δώσανε περισσότερα είναι δικό τους θέμα. Όμως, όποιος, ήξερε ότι θα έφτανε η τιμή στα 250 εκ. ευρώ θα έπρεπε να μας το πει για να το παίξουμε στοίχημα» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το STAR δεν πρόκειται να κλείσει και θα αναζητήσει άλλους τρόπους νόμιμης εκπομπής απορρίπτοντας όμως το ενδεχόμενο διεκδίκησης περιφερειακής άδειας. «Εξετάζουμε άλλη μορφής εκπομπής. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμπουμε παράνομα ούτε να είναι περιφερειακό κανάλι. Ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε ένα κανάλι σε μια μέρα» είπε και συμπλήρωσε: «έχουμε δώσει αρκετά δικά μας χρήματα και ελπίζουμε να βρούμε την λύση». «Κάνουμε μια προετοιμασία για να δούμε την επόμενη ημέρα. Είναι πολλά τα σενάρια. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, η παραδοχή του κ. Βαρδινογιάννη ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός για την χορήγηση αδειών από το 1989 όταν βγήκε στον αέρα – με νόμιμο όπως είπε τρόπο- η ιδιωτική τηλεόραση. «Τα κανάλια λειτουργούσαν νόμιμα. Το κακό είναι ότι δεν έγινε διαγωνισμός. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή» σημείωσε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο επιχειρηματίας απάντησε, όμως, και στον μέτοχο του Mega Φ. Μπόμπολα που τον κατηγόρησε ότι δεν συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. «Ο κ. Μπόπολας έχει την οικονομική επιφάνεια να κάνει την αύξηση κεφαλαίου μόνος του» είπε ο κ. Βαρδινογιάννης. «Η διάθεση από πλευράς μας να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπήρχε. Έπρεπε να προηγηθούν όμως κάποια άλλα πριν την αύξηση» εξήγησε.

(ΠΗΓΗ: press724.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα