Γ. Δάρας: «Ποιοτικό άλμα στο πρόγραμμα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ»

Μοιράστηκε μαζί μας το όραμά του για τη νέα ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που θα κάνει ντεμπούτο στις 19 Αυγούστου, μαζί με την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League. Μας ξάφνιασε ευχάριστα με τις ιδέες του και μας προετοίμασε για ένα ποιοτικό άλμα στο πρόγραμμα του κορυφαίου αθλητικού ραδιοφώνου. Ο λόγος για τον Γιάννη Δάρα, ο οποίος μίλησε στην «Άποψη», λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και αφού η μοίρα τα έφερε έτσι που έπρεπε να αποχαιρετίσει δύο καλούς συναδέλφους και ψυχές της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπως ήταν ο Κώστας Αριδάκης και ο Λευτέρης Ζάρπας.

Συνέντευξη: Αντωνία Μαραγούσια

Η θλίψη στον τόνο της ομιλίας του, μιλώντας για τους δύο συναδέλφους οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα λίγων ημερών, έδωσε τη θέση της στον ενθουσιασμό, όταν μας ανέλυσε τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον. Όσο για τους ακροατές της συχνότητας, θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για να ακούσουν στα ραδιόφωνά τους τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του.

Η ανάληψη της διεύθυνσης της ΕΡΑ ΣΠΟΡ σάς βαραίνει με άγχος ή είναι μία πρόκληση για εσάς;

«Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ είναι το πρώτο ραδιόφωνο πανελλαδικά και το πρώτο ενημερωτικό στην Αττική. Έχει πολύ μεγάλη παράδοση και δυναμική και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της 33χρονης καριέρας μου, αλλά πιστεύω πως με την πολύτιμη βοήθεια των καταξιωμένων δημοσιογράφων του σταθμού, θα τα καταφέρουμε».

Ποιο είναι το όραμά σας για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ;

«Στόχος μας είναι να κάνουμε περισσότερο ρεπορτάζ, παντού εντός κι εκτός Ελλάδος, ενώ θα δώσουμε βήμα σε ανθρώπους και φορείς να εκφραστούν. Μιλάω για σχολικό και πανεπιστημιακό αθλητισμό, για αθλητικές σχολές, για fair play, για τους κινδύνους του διαδικτύου και για πολλά άλλα. Επίσης θα υπάρξουν εκπομπές για αθλητισμό και μουσική, θέλοντας να κινηθούμε σε τέτοιες κατευθύνσεις.

»Επίσης, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το πρότζεκτ με τις σχολικές βιβλιοθήκες, ένα όραμα που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 10 χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στο να υπάρξει αθλητική παιδεία στα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Κι αν το καταφέρουμε αυτό είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα έχουμε καλύτερους φιλάθλους και καλύτερη αθλητική παιδεία. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό, θα παίξει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ η οποία δεν είναι ένα εμπορικό ραδιόφωνο και θέλει να συμβάλει όσο μπορεί».

Διαβάστε περισσότερα στην Άποψη του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα