Γ. Μώραλης: Στήριξη στους συμβασιούχους αλλά και καθαρός Πειραιάς

Την ανάγκη να συνυπάρξουν και η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών του Πειραιά κατέδειξε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Αφορμή της παρέμβασης του δημάρχου -το άλλο;- η κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων στον τομέα Καθαριότητας, με τον Γ. Μώραλη να υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Ως Δήμος Πειραιά και ως Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα και με τις παρατάσεις και με το ομόφωνο ψήφισμα και με την εν γένει στάση μας σε αυτή τη διαδικασία. Σταθήκαμε κοντά τους και σωστά πράξαμε κατά την εκτίμησή μου.

»Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους οι οποίοι δικαίως –ασχέτως αν είχαν προσληφθεί για ένα 8μηνο-όταν είχαν αλλεπάλληλες υποσχέσεις από τους κυβερνώντες ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους με σκοπό τη μονιμοποίηση ή τουλάχιστον την παράταση έως τις 31/12/2017 δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, διεκδικούν και εξεγείρονται.

»Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην έχουμε στο μυαλό μας, τόσο εγώ όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι εργαζόμενοι φαντάζομαι, την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Πειραιά και στις περισσότερες πόλεις και Δήμους της χώρας

»Είναι βέβαιο ότι μια δημοτική αρχή οφείλει να είναι κοντά στους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους, ειδικά όταν αυτές είναι δίκαιες, αλλά θα έλεγα πρώτιστο μέλημά της είναι να προστατεύει το σύνολο της πόλης, τη δημόσια υγεία και τη λειτουργία μιας πόλης.

»Πρέπει να κάνουμε την επιλογή ή με τους μεν ή με τους δε; Όχι, μπορούν και τα δύο να συνυπάρξουν. Να στηρίζεις τους εργαζομένους στον δίκαιο αγώνα εφόσον το πιστεύεις, αλλά να μην απεμπολείς και την υποχρέωσή σου απέναντι στο σύνολο της πόλης, να έχεις μια πόλη επαρκώς καθαρή, μια πόλη που να μην κινδυνεύει η δημόσια υγεία και να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη.

»Προφανέστατα είναι δύσκολη η διαχείριση και η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο υποχρεώσεων μας εντός ή εκτός εισαγωγικών».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Πειραιά χρέωσε στην κυβέρνηση έναν κακό σχεδιασμό και μια σειρά κακών αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος σε άλλες περιοχές όπου γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, είπε τα εξής:

«Να πω επειδή διάφορα πράγματα περνάνε στο διαδίκτυο και διάφοροι συνάδελφοί μου επαίρονται ότι μαζεύουν τα απορρίμματα, υπερηφανεύονται ότι μαζεύουν τα απορρίμματα στην πόλη τους, να πω ότι διαφωνώ με τη διαδικασία αυτή.

»Δεν ξέρω αν υπάρχουν πιο έξυπνοι ή πιο πονηροί Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια και μπορούν να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις πόλεις τους, αλλά κατ’ εμέ αυτό δεν είναι μια ένδειξη συναδελφικότητας ανάμεσα στους δημάρχους ή ενδεχομένως και συναδελφικότητας ανάμεσα σε εργαζομένους,

»γιατί κάποιοι μαζεύουν τα σκουπίδια εκεί, όπως δεν είναι και επιλογή της δημοτικής αρχής, της παράταξής μας τουλάχιστον, το είχαμε πει και προεκλογικά, να κάνουμε την επιλογή που άλλοι δήμαρχοι εμφανίζονται δημόσια να κάνουν, εμπλέκοντας ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα