Γ.Παράσχος: «Ενοχλήθηκα από τον τρόπο που έφυγα από τον Ατρόμητο»

Για όλους και για όλα μίλησε στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο τεχνικός του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο που έφυγε από τον Ατρόμητο, ο οποίος τον ενόχλησε, όπως ομολόγησε, αλλά και στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του κρητικού συλλόγου. Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Πλατανιά:

Είχατε πει στην παρουσίασή σας ότι αν δεν πιστεύατε ότι ο Πλατανιάς θα μπορούσε να σωθεί, δεν θ’ αναλαμβάνατε την τεχνική του ηγεσία. Τελικώς, άξιζε τον κόπο;

«Ήθελα μετά τη φυγή μου απ’ τον Ατρόμητο, επειδή πειράχτηκα πάρα πολύ με τον τρόπο που έφυγα, μέχρι το καλοκαίρι να κάτσω να ξεκουραστώ και θα ήταν μάλιστα η πρώτη φορά στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, που θα καθόμουν για τόσο μεγάλο διάστημα. Είχα αποφασίσει να ξεκουραστώ. Δεν κρύβω ότι η επιμονή του προέδρου κι επειδή πλέον με την εμπειρία που έχω πλέον, μπορώ να καταλαβαίνω και να “διαβάζω” τους χαρακτήρες των ανθρώπων, αυτή η επιμονή προς το πρόσωπό μου, μου άλλαξε τη γνώμη για να μπορέσω να έρθω στον Πλατανιά».

Κάνατε καλά λοιπόν που ήρθατε;

«Εγώ πιστεύω ναι. Αυτό απεδείχθη, γιατί στο τέλος κιόλας κρίνεται ο κάθε προπονητής, για το αν η επιλογή ήταν σωστή ή όχι. Έκανα πάρα πολύ καλά που ήρθα, αλλά αισθανόμουν λίγο άσχημα όταν συμφώνησα με τον Πλατανιά, γιατί τις ομάδες με τις οποίες συζητούσα πιο πριν, τους είχα πει, τους είχα ξεκαθαρίσει κι επειδή ο δικός μου λόγος είναι “συμβόλαιο”, ότι δεν ήθελα φέτος να δουλέψω και πως απ’ το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε. Οπότε, αθέτησα μία υπόσχεση την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου».

Αυτό έγινε γιατί σας πίεσε τόσο πολύ ο Πλατανιάς;

«Με πίεσε, αλλά με “κέρδισαν” και οι άνθρωποι πάνω απ’ όλα του Πλατανιά και κυρίως ο πρόεδρος. Από εκεί και πέρα, δεν ήξερα τις δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσω. Δεν σου κρύβω ότι ίσως αυτοί οι τρεις μήνες που πέρασα εδώ, ήταν από τους πιο δύσκολους της καριέρας μου! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι με τα παιχνίδια που δώσαμε και στα οποία όπως είπα δεν μας χαρίστηκε κανείς, ότι έπρεπε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Όλα τα παιχνίδια που δώσαμε είτε ο αντίπαλος ενδιαφερόταν άμεσα για το αποτέλεσμα είτε ήταν αδιάφορος, χρειάστηκε τα παιδιά να δώσουν το 100% για να μπορέσουν να κερδίσουν και πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτών των παιχνιδιών ήταν τόσο πολύ δύσκολη που πραγματικά πέρασα ίσως το πιο ψυχοφθόρο τρίμηνο της καριέρας μου!».

Και, αποδεικνύεται βάσει αποτελεσμάτων ότι αν ο Πλατανιάς δεν έκανε αυτό το σερί των νικών θα έπεφτε.

«Θα έπεφτε, ναι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, όπως είδατε, οι 43 βαθμοί που “έπιασαν” όλες οι ομάδες, άσχετα ότι πέσανε από τις ισοβαθμίες, είναι πάρα πολλοί. Παραλίγο να… βγούμε στην Ευρώπη!».

Γιατί η ομάδα βρέθηκε σε αυτό το σημείο και πάλευε μέχρι την τελευταία στιγμή για να παραμείνει στην κατηγορία; Ποια ήταν η βασικότερη αιτία;

«Νομίζω ότι η ομάδα αυτή ήταν δύο ταχυτήτων. Στον α’ γύρο που έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα γι’ αυτό και πήρε αρκετούς βαθμούς και από εκεί και πέρα στον β’ γύρο οι τραυματισμοί και οι πολλές απώλειες παικτών, έφεραν την ομάδα πάρα πολύ πίσω. Έτσι, λίγο-πολύ άλλαξε κι η εικόνα της ομάδας, έχασε τη συνοχή της και από εκεί και πέρα απ’ τη στιγμή που προστέθηκε το βαθμολογικό άγχος, γι’ αυτό ήρθαμε σε αυτή την κατάσταση. Τον πρώτο καιρό που ήρθα, αυτό που προσπάθησα, ήταν ν’ αλλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών και πάνω απ’ όλα να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τις γραμμές μας. Έβλεπα ας πούμε ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη ισορροπία στις γραμμές και το κυριότερο ήταν ότι δεν μπορούσαμε να βγάλουμε κάτι θετικό σαν ομάδα, μια καλή ανάπτυξη ή μια καλή αμυντική συμπεριφορά. Αυτό που κατορθώσαμε, ήταν ν’ αλλάξουμε πάνω απ’ όλα τον ρυθμό μας, γιατί ο ρυθμός άλλαξε. Πιστεύω ότι ειδικότερα στα τρία τελευταία παιχνίδια, παίξαμε με διαφορετική ταχύτητα και επίσης εκεί που επικεντρωθήκαμε, ήταν να δεχόμαστε πάρα πολύ δύσκολα γκολ. Ο Πλατανιάς ήξερα ότι είναι μια ομάδα η οποία, αν σε περίπτωση δεχθεί γκολ, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να γυρίσει ένα παιχνίδι».

Η αλήθεια είναι και το σημειώναμε τη Δευτέρα στα “Χ.Ν.”, πως εάν ο Ολυμπιακός δεν πετύχαινε το γκολ στα τελευταία λεπτά, θα είχατε καταφέρει σε αυτήν τη σύντομη πρώτη θητεία σας, να έχει διατηρήσει η ομάδα το “μηδέν” σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε στα Χανιά!

«Ακριβώς, με “μηδέν” παθητικό. Ναι, γιατί έβλεπα μια ομάδα η οποία πραγματικά όταν δεχόταν κάποιο γκολ, ήταν πολύ δύσκολο ν’ αλλάξει (το σκορ), γιατί δεν είχαμε τους παίκτες που να μπορέσουν, έστω 2-3 παίκτες-ηγέτες, να πάρουν την ομάδα πάνω τους και να ξεσηκώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό ήταν κάτι που το εντόπισα πάρα πολύ γρήγορα, ίσως στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Πανιώνιο που κάθισα απ’ έξω και με τα Γιάννενα που ήμουν στον πάγκο. Επίσης, χάναμε και την αυτοσυγκέντρωσή μας κι όταν προηγούμασταν στο σκορ. Ήταν μια ομάδα που έμενε στον προσωρινό ενθουσιασμό και από εκεί και πέρα για να μπορέσει ν’ αντεπεξέλθει και να μπει στο παιχνίδι ήθελε πάλι κάνα 10λεπτο. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πολλά παιχνίδια, ακόμα και μέσα στην έδρα της ομάδας προτού έρθω εγώ, όταν πετύχαινε κάποιο γκολ ο Πλατανιάς, το δεχόταν αμέσως. Αν θυμάμαι καλά τα τελευταία παιχνίδια, κάπως έτσι είχε γίνει».

Ο Πλατανιάς σας καλύπτει τις ανάγκες ως προπονητή;

«Εγώ έπαψα καταρχήν να κάνω όνειρα για κάτι πολύ μεγάλο να ξέρεις… Γιατί στο ποδόσφαιρο όταν κάνεις όνειρα, διαψεύδεσαι διαρκώς κι επειδή έχω περάσει από αυτά τα στάδια, μπορώ να σου πω ότι αυτή τη στιγμή θέλω την ηρεμία και την ησυχία μου. Κι επειδή εδώ βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες, μ’ αρέσει αυτός ο τρόπος, όπως λειτουργεί αυτή η ομάδα και με καλύπτει απόλυτα».

Είναι γεγονός ότι ο Πλατανιάς δεν έχει την πίεση άλλων ομάδων.

«Δεν είναι μόνο η πίεση, είναι κι αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι. Βλέπεις τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, την ευγένειά τους, τον σεβασμό που έχουν απέναντί σου. Όλα αυτά για μένα μετράνε, όλα τ’ άλλα τα έχω ξεπεράσει…».

Όταν αναλάβατε τον Πλατανιά, φίλαθλοι σε ιστοσελίδες της Αθήνας σχολίαζαν ότι είσαστε αδικημένος στην καριέρα σας και πώς είναι δυνατό να μην έχετε αναλάβει μια μεγάλη ομάδα. Βέβαια έχετε περάσει από τον ΠΑΟΚ.

«Δυστυχώς! Το σκαλοπάτι του ΠΑΟΚ εμένα με κατέστρεψε, γιατί έφτασα σε αυτό ώστε να κάνω μια-δυο χρονιές καλές και από εκεί και πέρα να μπορέσω να κοιτάξω στα μάτια τις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ). Δυστυχώς δεν μου έδωσε ο ΠΑΟΚ αυτήν την ευκαιρία, με τον τρόπο τον οποίο έφυγα και όπου δεν θέλω να αναφερθώ. Ήταν εντελώς άδικος και μπορώ να πω ότι αυτό με γύρισε πάρα πολύ πίσω, παρότι είχα κάνει 20 χρόνια αγροτικό. Κι εκεί, δεν σου κρύβω ότι απελπίστηκα λίγο κιόλας…».

Μετά βέβαια βρεθήκατε στον Ατρόμητο που είναι μια σοβαρή ομάδα…

«Επειδή είσαι μέσα στον χώρο κι εσύ, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω βγει ποτέ στην τηλεόραση. Λίγο-πολύ με τους δημοσιογράφους, απομονώνομαι τελείως στον εαυτό μου. Στην Ελλάδα αν δεν έχεις την απαραίτητη προβολή… Δεν λέω ότι φταίτε εσείς αλλά δεν είχα ποτέ τους ανθρώπους που θα με προβάλλουν. Δεν είχα ποτέ τους ανθρώπους που θα μιλούσαν διαρκώς για μένα. Εχω μόνο τους παίκτες μου… Αυτό που μ’ ευχαριστεί ιδιαίτερα, είναι εκεί που πηγαίνω και δουλεύω, ακούω τα καλύτερα λόγια. Αυτό για μένα είναι μια τρομερή ικανοποίηση που δεν μπορεί να το καλύψει κανένας άλλος».

Το έχετε παράπονο ότι δεν αναλάβατε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή την Εθνική Ελλάδος;

«Το ότι δεν μπόρεσα να πάω σε μια μεγαλύτερη ομάδα έχω ένα παράπονο, αλλά σου λέω, το πέρασμά μου από τον ΠΑΟΚ μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά, που εκεί μπορούσα να συνεχίσω. Αλλά όσο για την Εθνική Ελλάδος που μου λες, κοίταξε να δεις, δεν ενδιαφερόμουν ποτέ για τις Εθνικές ομάδες, παρόλο ότι είχα για τις μικρότερες ομάδες, προτάσεις. Να πάω ας πούμε στην Εθνική Ελπίδων. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που θέλω σε καθημερινή βάση να είμαι στο γήπεδο, αυτό δεν με καλύπτει. Παρόλο ότι θα ήταν μία τιμητική πρόταση».

Αν δηλαδή η Εθνική αντί για τον Μαρκαριάν σας έκανε πρόταση δεν θα την αποδεχόσασταν;

«Θα δυσκολευόμουν. Θέλω σε καθημερινή βάση να είμαι στο γήπεδο. Το ότι σε 40 μέρες ή σε 2 μήνες θα κάνω μια προπόνηση και να είμαι… περιφερόμενος προπονητής με τη γραβάτα, γύρω-γύρω και να βλέπω παιχνίδια δεν μπορώ…».

Τι κλίμα βρήκατε στην ομάδα όταν ήρθατε και πώς κρίνετε το δυναμικό το οποίο παραλάβατε; Ουσιαστικά πήρατε μία έτοιμη “πίτα”. Σε τι κατάσταση βρήκατε την ομάδα;

«Καταρχήν δεν θέλω να κατακρίνω. Είδα μία ομάδα, η οποία δεν είχε καθόλου καλή ψυχολογία. Το κυριότερο ήταν ότι οι μισοί παίκτες έκαναν προπόνηση και οι άλλοι μισοί έτρεχαν γύρω-γύρω με πολλούς τραυματισμούς. Αυτό ήταν το χειρότερο το οποίο είδα και δεν σου κρύβω ότι απελπίστηκα με τους τόσους πολλούς τραυματισμούς. Μάλιστα, στις πρώτες προπονήσεις που κάναμε και στην πρώτη πίεση που δέχτηκαν τα παιδιά, είδα τι προβλήματα αντιμετώπισαν… Από εκεί και πέρα, ευτυχώς, μέσα από την εμπειρία μου, καθώς σε τέτοιες καταστάσεις έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές, ήθελε τεράστια προσοχή και φυσικά με την άμεση βοήθεια των συνεργατών, καθώς τα παιδιά που βρήκα, είχαμε μια άψογη συνεργασία, μπορέσαμε ν’ αλλάξουμε το ρυθμό. Ήταν ευδιάκριτο αν έβλεπες την ομάδα απ’ έξω, ότι ο ρυθμός μας είχε αλλάξει πάρα πολύ. Αυτό το πρέσινγκ και αυτά τα τρεξίματα δεν τα έβλεπα στα πρώτα παιχνίδια, όσο μπορέσαμε και τ’ αλλάξαμε μέσα σε δύο εβδομάδες».

Πράγματι και συν τοις άλλοις καθιερώσατε κάποια παιδιά στην 11άδα με σταθερά καλή απόδοση όπως ο Μενδρινός.

«Ναι».

Ή ο Τόρες φυσικά.

«Αναγεννήθηκε…».

Για τον οποίο Τόρες είχατε κάνει και σχόλιο όταν αναλάβατε, πως δεν ήταν δυνατόν να μην μπορούσε να σκοράρει.

«Εγώ τον θυμόμουν την προηγούμενη χρονιά στον Ατρόμητο που ήμουν κι είχε βάλει 12 γκολ και ξαφνικά ο άνθρωπος αυτός είχε πετύχει 3 μόλις γκολ. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν μπορούσε να σκοράρει, αλλά από εκεί και πέρα το άσχημο ήταν ότι είχαμε έναν και μοναδικό… Είχαμε τον μικρό, τον Γιακουμάκη που το παιδί αυτό θέλει δουλίτσα, αλλά σίγουρα έχει δυνατότητες να μπορέσει να μεταμορφωθεί γιατί έχει τρομερή θέληση και αποτελεί ένα πολύ καλό κεφάλαιο για την ομάδα. Έπρεπε όμως, ό,τι κι αν γινόταν, τον Τόρες να του αλλάξουμε την ψυχολογία και πιστεύω ότι τα καταφέραμε».

Με την εμπειρία που έχετε, μια ομάδα σαν τον Πλατανιά μπορεί να παίξει με δύο επιθετικούς, ή είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί ένα βαρύ κορμί όπως τον Τόρες για παράδειγμα;

«Μπορεί να παίξει ναι. Και αν έχεις ακραίους κυνηγούς που μπορούν να φέρνουν την μπάλα εύκολα στην περιοχή, μπορείς να το παίξεις πάρα πολύ άνετα».

Εννοείτε ένα 4-3-3.

«Ναι κι όπως το δοκιμάσαμε, το κάναμε στα Γιάννενα. Δεν πήγε τόσο άσχημα, ο Γιακουμάκης πιστεύω ότι λόγω του άγχους του δεν ήταν τόσο πολύ καλός. Ο Γιακουμάκης μπορεί να έχει το βαρύ κορμί αλλά έχει μια ταχύτητα που είναι αξιοζήλευτη. Δεν είναι πάρα πολύ αργός ο Γιακουμάκης».

Πώς κρίνετε το ρόστερ; Σαν μονάδες.

«Δεν σου κρύβω ότι θέλουμε αρκετές αλλαγές. Και δεν σου κρύβω ότι εκτός απ’ τη θέση του τερματοφύλακα, σχεδόν σε όλες τις άλλες θέσεις πρέπει να βρούμε κάποιον παίκτη!».

Ο τερματοφύλακας πάντως ψάχνεται για μεταγραφή!

«Ας ψάχνεται! Αν έρθει μία πολύ καλή πρόταση, να πάει στο καλό».

Ίσως να θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Σας υπενθυμίζω ότι ήρθε απ’ τη Μπορντό.

«Αυτή η ομάδα όμως του έδωσε τη δυνατότητα να ξαναβγεί στην επιφάνεια γιατί στη Μπορντό, 10 χρόνια ήταν αναπληρωματικός. Σε αυτή την ομάδα αναδείχθηκε. Από εκεί και πέρα, αν σε περίπτωση βρεθεί μια καλή πρόταση, ας πάει στο καλό, όμως ειδικότερα σε αυτή τη θέση δε νομίζω ότι θέλουμε προσθήκη, αν μείνουμε όπως είμαστε».

Απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί να φύγει κι ο Τετέ…

«Όποιος φύγει, πιστεύω ότι θ’ αντικατασταθεί».

Η ομάδα είναι έτοιμη να “δεχθεί” πολλές αλλαγές για ένα ακόμα καλοκαίρι;

«Όχι».

Θα μπορούσαν δηλαδή να γίνουν 15 μεταγραφές;

«Αυτή τη στιγμή, ο Πλατανιάς μετά από χρόνια ίσως, διαθέτει έναν καλό κορμό κι απ’ τη στιγμή που διατηρηθεί αυτός ο κορμός, υπάρξει μία απώλεια π.χ. όπως μου λέτε του Τετέ ή του οποιουδήποτε τερματοφύλακα, μπορεί να τον αντικαταστήσουμε από τους παίκτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Κι επειδή ο Πλατανιάς έχει ένα καλό όνομα “έξω” είναι φερέγγυος απέναντι στα παιδιά, νομίζω ότι θα μπορούσε άνετα να έρθουν αρκετοί παίκτες και υπάρχουν στην αγορά. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατό να αλλάζεις κάθε χρόνο όλη την ομάδα, ν’ αλλάζεις 15 παίκτες. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν κορμό και η ομάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, το συζητήσαμε και με τον πρόεδρο, να τους κρατήσουμε αυτούς τους παίκτες και μιλάω γι’ αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτόν τον κορμό είτε αυτός λέγεται Τόρες είτε Αγκιλέρα, είτε Φανούρης (Γουνδουλάκης), είτε Μενδρινός. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους κρατήσουμε».

Άρα μας δίνετε την είδηση ότι μπορεί να πάει η ομάδα σε ανανεώσεις και με τους Γουνδουλάκη και Μενδρινό. Ξέρετε είναι παίκτες που τουλάχιστον μέχρι να έρθετε στην ομάδα, φαινόταν ότι δύσκολα θα συνέχιζαν… Αυτή η εντύπωση είχε δοθεί.

«Εγώ θέλω να τους κρατήσω και θα τους κρατήσω».

Ισχύει ότι θέλετε να φέρετε Έλληνες παίκτες;

«Τους περισσότερους, ναι».

Ο προκάτοχός σας και η διοίκηση που ήταν στο ίδιο πλαίσιο, έλεγαν πέρσι ότι επιθυμούσαν Έλληνες, αλλά ήταν ακριβοί.

«Να ξέρετε πως το άσχημο που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι ο καλός παίκτης και ειδικότερα αυτός που βρίσκεται σε κάποια μικρή, καλή ηλικία, τον παίρνουν οι μεγάλες ομάδες και κυρίως ο Ολυμπιακός. Άμα δείτε τους δανεικούς παίκτες που δίνει, είναι πάρα πολλοί. Δεν προλαβαίνουμε! Δεν προλαβαίνουμε, οι μικρομεσαίες ομάδες, να πάρουμε κάποιον Έλληνα παίκτη που να είναι και καλός. Και τώρα θα βγει και η ΑΕΚ. Βλέπω επίσης τον ΠΑΟΚ ότι κινείται με αυτό τον τρόπο, πώς ξεκίνησε με τους παίκτες των Ιωαννίνων. Θα πάρει και κάποιον απ’ τη Βέροια όπως ακούω. Λίγο-πολύ, οι μικρομεσαίες ομάδες δεν προλαβαίνουν να πάρουν κάποιον Έλληνα, γι’ αυτό και προσφεύγουμε στους ξένους. Εμείς κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα, ώστε αυτόν τον Έλληνα παίκτη που μας ενδιαφέρει, αν είναι δυνατόν να προλάβουμε να τον πάρουμε».

Την Δευτέρα στα “Χ.Ν.” γράφαμε ότι δεν θα πρέπει να εκπλήξει αν ο Πλατανιάς τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου έχει ξεκινήσει να κάνει μεταγραφές.

«Έτσι πιστεύω, ναι. Θα ξεκινήσουμε πάρα πολύ νωρίς. Αυτή είναι η επιδίωξή μου και αυτό που σας είπα στη συνέντευξη Τύπου. Εγώ θέλω, αρχίζοντας την προετοιμασία στις 3 του μηνός (Ιουλίου), αν είναι δυνατόν, το 80-90% να τους έχουμε όλους».

Έχετε κάνει πολλές φορές αναφορά στον παίκτη-ηγέτη. Θα αποκτηθεί τέτοιος ποδοσφαιριστής;

«Είναι δύσκολοι αυτοί οι παίκτες αλλά από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να τον βρούμε».

Υπάρχει δηλαδή τέτοιος παίκτης που τον έχετε υπόψη σας;

«Ναι, κάποιους παίκτες τους έχω υπόψη μου».

Τι ομάδα θέλετε να δημιουργήσετε; Μπορεί να γίνει ένας… Αστέρας Τρίπολης ο Πλατανιάς, ή ένας “μικρός” Ατρόμητος;

«“Μικρός”… Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά μπορούμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε να το δημιουργήσουμε με την κατάλληλη προσοχή».

Ανεβάζετε τον πήχη με όσα λέτε.

«Φυσικά. Αν ήρθα εδώ για να κάνουμε μία πορεία ψυχοβγαλτική όπως τα άλλα τρία χρόνια, καλό είναι να μην το υποστούμε αυτό… Σκοπός είναι να δούμε κάτι διαφορετικό».

Τι σας λέει η διοίκηση, είναι της ίδιας νοοτροπίας;

«Μα γι’ αυτό κι έκατσα κιόλας. Από εκεί και πέρα, αν ξαναγυρίσουμε στη μιζέρια των προηγούμενων χρόνων…».

Φέτος πάντως η ομάδα έχει κάνει ρεκόρ βαθμών.

«Οι 44 βαθμοί, πράγματι… Και η 9η θέση είναι μια πάρα πολύ καλή θέση αλλά από εκεί και πέρα, αυτό δεν το επωμίζομαι εγώ, να είσαι σίγουρος. Εχω κι εγώ μια μικρή συμμετοχή αλλά από εκεί και πέρα είναι πολλοί οι παράγοντες».

Είστε ευχαριστημένος στα Χανιά; Σας αρέσει ο τόπος;

«Ο τόπος είναι σ’ ελεύθερη μοίρα για μένα. Αλλά πάνω απ’ όλα μ’ αρέσει αυτό με την οργάνωση, με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Αυτό πρώτα με ενδιαφέρει. Έχω περάσει από τόπους πάρα πολύ άσχημους και παρότι οι ομάδες πήγαιναν πάρα πολύ καλά, καθόμουν χρόνια. Αλλά τα Χανιά σε καλύπτουν απόλυτα απ’ όλες τις μεριές, σαν τόπος, σαν κόσμος… Αρέσουν και στην οικογένειά μου¨».

Είναι εδώ η οικογένειά σας;

«Ναι, την παίρνω μαζί μου πάντα. Και στην οικογένειά μου αρέσει πάρα πολύ και αυτό είναι ευχάριστο για μένα γιατί σε άλλες πόλεις… δεινοπαθούσαν!».

Είχατε περάσει από το Ηράκλειο βέβαια, που το ποδόσφαιρο εκεί δεν θα έχει του χρόνου καμία εκπροσώπηση στη Σούπερ Λιγκ.

«Κι είναι κρίμα, γιατί τουλάχιστον η δυναμική που έχει αυτή η ομάδα (ΟΦΗ) είναι τρομερή. Κι εκεί πέρασα 8 μήνες μετά τη φυγή μου απ’ τον ΠΑΟΚ και μου έχει μείνει το πέρασμά μου. Μπορώ να πω ότι ο ΟΦΗ ήταν από τις καλύτερες ομάδες που έχω δουλέψει».

Ο Πλατανιάς είναι οργανωμένος; Τι πιστεύετε ότι του λείπει;

«Στον οργανωτικό τομέα θέλει να βελτιωθεί λίγο. Κυρίως τα γήπεδά μας π.χ. στο Μάλεμε πρέπει να γίνουν ακόμα καλύτερα, γιατί λίγο πολύ όλες οι προπονήσεις και οι προπονητές δουλεύουν με μπάλα και δεν διανοείται το κυρίως γήπεδο (Περβόλια) να είναι το καλύτερο ίσως στην Ελλάδα και αυτά στο προπονητικό σου κέντρο να είναι λίγο άσχημα. Εκεί πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος».

Όπως θα γνωρίζετε, το χανιώτικο ποδόσφαιρο είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός από τον Πλατανιά, ακολουθούν στη Β’ Εθνική τα Χανιά και ο Κισσαμικός.

«Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Αυτός ο ανταγωνισμός μόνο κέρδη μπορεί να φέρει. Και το κυριότερο είναι ότι ίσως μπορέσει να βοηθήσει τη νεολαία και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυξάνεται το κίνητρο, αφού αν υπάρξουν δυο ομάδες στην Α’ Εθνική, θα έχουν στόχο να παίξουν σ’ αυτές τις ομάδες. Είναι τεράστιο κίνητρο γι’ αυτές τις ομάδες».

Τελειώσαμε…

«Θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλα όλο τον κόσμο. Τους φιλάθλους και τη διοίκηση που συμπαραστάθηκε σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάναμε, τους άμεσους συνεργάτες μου, που παρ’ ότι αυτά τα παιδιά δεν τα ήξερα και τα τρία…».

Δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω εάν θα συνεχίσουν.

«Θα δούμε. Πιστεύω ότι μπορεί και να μείνουν. Από τώρα δεν μπορώ να πω».

Απ’ ότι καταλαβαίνω δεν έχετε ορίζοντα στη συνεργασία με τον Πλατανιά. Όσο πάει! Έτσι ανανεώθηκε κιόλας, με καλή διάθεση.

«Δεν υπογράφω συμβόλαια εγώ. Έτσι πάω, να ξέρεις. Σίγουρα αυτό το πλήρωσα ακριβά, μη νομίζεις ότι όλοι οι παράγοντες έχουν λόγο όπως έχω εγώ π.χ. Έχασα και λεφτά, αντιμετώπισα πολλά πράγματα, αλλά δεν πήρα ποτέ αποζημίωση. Εγώ έχω μια “τρέλα” μέχρι την ημέρα που δουλεύω, μέχρι εκείνη τη μέρα θα πληρώνομαι. Ούτε αποζημιώσεις ζητάμε, ούτε τίποτα, αλλά από τους περισσότερους αυτό εκτιμάται…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα