Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «Δεν δικαιολογείται αδράνεια σε απάνθρωπες συμπεριφορές»

Ημερίδα με θέμα «Χριστιανισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα» συνδιοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, εν όψει της Διεθνούς Ημέρας Ανεκτικότητας της UNESCO, και μετά το πέρας αυτής ο κ. Γ. Σούρλας δήλωσε τα εξής:

«Η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα προστασίας και προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών καθίσταται επιτακτική, όταν μάλιστα στο διεθνή χώρο παρατηρούνται φαινόμενα κατάφωρης παραβίασης με εγκλήματα πρωτοφανούς αγριότητας, θρησκευτικού φανατισμού, όπως αυτά των τζιχαντιστών με αποκεφαλισμούς και βασανιστήρια κατά “απίστων”.
»Κανείς δεν δικαιολογείται να παραμένει αδρανής, απλός παρατηρητής, μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις και απάνθρωπες συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο δεν δικαιολογούνται οι Διεθνείς Οργανισμοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και οι πολιτικοί και κυρίως οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι των θρησκευμάτων που εκπροσωπούν, πρέπει να καταστήσουν σαφή τη θέση τους απέναντι στο θρησκευτικό φανατισμό και να διαδηλώσουν το σεβασμό τους στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
»Τα συμπεράσματα από την ημερίδα είναι πολύ διαφωτιστικά και ενθαρρυντικά, τόσο από την εμπνευσμένη ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και του Υπουργού Δικαιοσύνης, όσο και από τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και του Καθηγητή κ. Στέλιου Περάκη, οι οποίοι ανέδειξαν με πειστικά επιχειρήματα την άρρηκτη σχέση της Χριστιανικής Διδασκαλίας, ως θεμελίου λίθου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την ίδια την ανθρώπινη ζωή και αξία».

Τέλος, ο Γ. Σούρλας ανακοίνωσε ότι με αφετηρία την ημερίδα αυτή, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκινά, σε συνεργασία με την Εκκλησία, ένα οδοιπορικό ανά την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα