Δάνεια 5 δισ. ευρώ ετησίως από την Πειραιώς

Το στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς  μέχρι το 2020 με την επωνυμία “Agenda 2020” παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Χρήστος Μεγάλου. 

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να θεωρείται η πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της, τόνισε αρχικά ο κ. Χρήστος Μεγάλου που υπογράμμισε ακόμα ότι στόχος τόνισε ότι στόχος της τράπεζας είναι να χρηματοδοτήσει δυναμικά την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα από τα 2 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις το 2016 στόχος είναι να ανέλθουν σε 5 δισ. το 2020 σε ετήσια βάση, στόχος απόλυτα εφικτός.

Μεγάλη έμφαση είπε ο κ. Μεγάλου, θα δοθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελεί μεγάλο μέρος του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

Agenda 2020

Oι βασικοί στόχοι της Agenda του 2020 είναι οι ακόλουθοι:

• μείωση των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (NPLs) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) σε διεθνώς αποδεκτά επίπεδα,
• δημιουργία ενός κερδοφόρου και αειφόρου επιχειρηματικού μοντέλου, με ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα,
• διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης,
• αποκατάσταση της αυτόνομης πρόσβασης σε χρηματοδότηση από τις αγορές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα