Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο

Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουσή αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο, στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, πρόκειται για το USS John S. McCain, το οποίο κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC.

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά, αλλά πλέει αυτόνομα και κατευθύνεται σε λιμάνι, χωρίς να διευκρινίζεται όμως ποιο.

«Δέκα ναύτες αγνοούνται και πέντε είναι τραυματίες», αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, χωρίς σοβαρά τραύματά.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανέφεραν ότι η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Από την πλευρά του δεξαμενόπλοιου Alnic MC, το οποίο είναι φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων με σημαία Λιβερίας, και μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου.

Πρόκειται για την δεύτερη σοβαρή σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού σε διάστημα εννέα εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα