Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Αναζητούν σπίτια για να στεγάσουν 86.000 πρόσφυγες

To σχέδιο της κυβέρνησης για να εγκαταστήσει 86.000 πρόσφυγες στον Έβρο αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης “.86.000 πρόσφυγες πρόκειται να εγκατασταθούν στον Έβρο και σε άλλα 5 σημεία της χώρας, με βάση κοινή Υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπογράφτηκε, τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημάρχου, προβλέπεται η εγκατάσταση προσφύγων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο, σε καταλύματα, διαμερίσματα ή και ξενοδοχεία, το ενοίκιο των οποίων θα επιδοτείται από την πολιτεία και την Ε.Ε.

Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι στον Έβρο θα εγκατασταθούν πάνω από 6.000, κατά βάση μουσουλμάνοι, πρόσφυγες, για τουλάχιστον δύο χρόνια, αρχής γενομένης μάλιστα, από τον Μάρτιο του 2016.

Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να διερευνήσουν την διαθεσιμότητα σε καταλύματα. Ο κ. Λαμπάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει την Παρασκευή, σύσκεψη με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι πληροφορίες και να χαραχθεί η στάση που θα ακολουθηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα