Δήμαρχος οδήγησε ασθενοφόρο ελλείψει άλλου οδηγού

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…

Η Δεσκάτη, μία κωμόπολη στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αριθμεί κάτι περισσότερο από 5.800 κατοίκους, δεν αποτελεί και την πλέον… πολυσύχναστη περιοχή της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αφεθεί στην μοίρα της από την άποψη της ιατρική διακομιδής. Διότι περί εγκατάλειψης μιλάμε όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου και τη θέση «καλείται» να καλύψει ο δήμαρχος!

Το παράδειγμα δεν είναι υποθετικό και συνέβη πρόσφατα στον Δήμο Δεσκάτης όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Καραστέργιος ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, οδήγησε ο ίδιος το όχημα προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο ένας τραυματίας τροχαίου.

Το παραπάνω περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τη σημαντική έλλειψη που αντιμετωπίζουν σε ευρύτερα θέματα υγείας οι ακριτικές περιοχές, καθώς όταν ο μοναδικός οδηγός ενός ασθενοφόρου απουσιάζει δικαιολογημένα (ρεπό, άδεια, λόγοι υγείας) οι πολίτες προσεύχονται να μην τους βρει τότε το κακό.

Ακριβώς αυτόν τον κίνδυνο επεσήμανε και ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Δεσκάτης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου –όπως είπε– να υλοποιηθεί και στην πράξη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι σε έκτακτη ανάγκη, στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας θα μπορούν να εκτελούν χρέη οδηγού ασθενοφόρου οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα