Δίκη Σειραγάκη: 401 χρόνια κάθειρξη στον παιδεραστή της Κρήτης

Ποινή ρεκόρ για προκλητικό και αμετανόητο παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη, τον οποίον το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά καταδίκασε ομόφωνα σε 401 χρόνια κάθειρξης. Κατά συγχώνευση η συνολική ποινή που επεβλήθη στον παιδεραστή είναι 220 έτη, κάτι το οποίο έχει συμβολική σημασία καθώς θα εκτίσει 25 χρόνια στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, υπήρξε απαλλαγή για 17 κατηγορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών και επέβαλλε στον κατηγορούμενο την στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Νωρίτερα την ενοχή του παιδεραστή Σειραγάκη για 46 από τα 48 συνολικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, ενώ πρότεινε και την ενοχή του και για πέντε πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται.

Με προκλητικότητα και θράσος ο Σειραγάκης επανέλαβε στο δικαστήριο ότι αυτή η ακραία σωματική επαφή ήταν «κώδικας» των ίδιων των παιδιών και πως δεν τα κατηύθυνε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα