Δίνει ασφαλιστικό, θα πάρει εργασιακά;

Μπορεί στο προσκήνιο να έχει πέσει σιγή ασυρμάτου αναφορικά με το πώς «περπατάει» η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πίσω από την… κουίντα δίνουν και παίρνουν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών.

Το επίσημο στοιχείο που υπάρχει επί του παρόντος για το θέμα είναι οι δευτεριάτικες δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επιβεβαίωσε αφενός ότι «το επόμενο ραντεβού είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου», εξηγώντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και πλέον «εναπόκειται σε όλους τους παράγοντες να εργαστούν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Η αποκρυπτογράφηση αυτού που ο Μαργαρίτης Σχοινάς περιγράφει ως «υπεύθυνη εργασία» δεν πρέπει να είναι άλλη από την πρόταση που έχει καταθέσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βγουν από το τέλμα οι συνομιλίες των διαπραγματευτικών ομάδων.

Τι λέει αυτή η πρόταση; Ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να αποδέχεται να κάνει ένα βήμα πίσω στο ασφαλιστικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει ως αντάλλαγμα την άρση των σκληρών απαιτήσεων του ΔΝΤ για τα εργασιακά.

Ίσως, μάλιστα, να μην είναι τυχαία η πληροφορία που έκανε γνωστή σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε τις προηγούμενα 24ωρα στους συνομιλητές του από την Εσπερία ότι «εγώ εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω».

Αν, λοιπόν, το ΔΝΤ κάνει πίσω πιθανολογείται ότι θα δημιουργήσει τον ζωτικό πολιτικό χώρο που χρειάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει όσο πιο αναίμακτα γίνεται στο εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα