Δίνει «μάχη» για να κρατήσει τον Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός!

Κάπου μεταξύ Ζάγκρεμπ, Μπορντό και… Αθήνας ταξιδεύει ο νους του Γκόρντον Σίλντενφελντ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει πάση θυσία στο δυναμικό του.

Ο Κροάτης έχει προτάσεις, αλλά έχει και την προσφορά των «πράσινων» στα χέρια του, την οποία έχει βάλει πάνω στο τραπέζι και την αξιολογεί με την οικογένειά του και ειδικότερα με τη σύζυγό του, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Το θέμα έχει ως εξής. Ο Σίλντενφελντ δέχεται το… πρέσινγκ των «πράσινων» από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πρώτη επαφή που είχε με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» δεν προκάλεσε… θύελλα ενθουσιασμού, καθώς η προσφορά ήταν οικονομικά… λίγη και αφορούσε μονοετές συμβόλαιο. Ευθύς εξ αρχής, ο διεθνής Κροάτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το οικονομικό και την… αποστροφή του στην πρόταση για τον έναν χρόνο. Ο 30χρονος αμυντικός ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να υπογράψει τουλάχιστον διετές συμβόλαιο με την ομάδα που θα συμφωνήσει, καθώς τίθεται το θέμα της διαμονής της οικογένειάς του, η οποία, τη συγκεκριμένη περίοδο, μένει μόνιμα στο Ζάγκρεμπ.

Όπως εξήγησε στους «πράσινους» ο διεθνής στόπερ, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς η απόσταση που τον χωρίζει από τη σύζυγο και τα παιδιά του τον επηρεάζουν σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι τώρα, αναγκαζόταν να ταξιδεύει στην Κροατία όποτε παρουσιαζόταν αγωνιστικό κενό. Όμως αυτές οι περιπτώσεις ήταν σπάνιες. Η οικογένειά του είναι σημαντική και θέλει τα παιδιά του να πηγαίνουν μόνιμα σε ένα σχολείο. Για τον λόγο αυτό επιθυμεί ένα πολυετές συμβόλαιο, βάσει του οποίου θα γνωρίζει ότι θα διαμένει σε μία συγκεκριμένη πόλη και χώρα, για τα επόμενα δύο– τουλάχιστον– χρόνια.
Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο και επαναλήφθηκε στις αρχές Γενάρη. Τότε προέκυψε θέμα με την Μπορντό. Οι Γάλλοι πλησίασαν τον μάνατζερ του Κροάτη και του έκαναν προσφορά ενόψει του καλοκαιριού, οπότε μένει ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας, στην οποία ανήκει κατά το τυπικό μέρος του συμβολαίου του. Η προσφορά ήταν σαφώς ανώτερη από εκείνη του Παναθηναϊκού, αλλά αφορούσε μονοετές συμβόλαιο. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεσμεύτηκε να απαντήσει, αλλά ζήτησε διορία μέχρι το τέλος της περιόδου, καθώς ήθελε να ακούσει τη βελτιωμένη πρόταση του Παναθηναϊκού.

Το σημείο αυτό χαρακτηρίζεται «κλειδί» από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», διότι ο Σίλντενφελντ φανέρωσε τη διάθεσή του να παραμείνει στην Αθήνα. Τότε υπήρξε εκ νέου προσέγγιση από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κορυφώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, και στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας τού έγινε πολύ συγκεκριμένη πρόταση, για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και με απολαβές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο συνολικά, συν πολλά μπόνους σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Ο Κροάτης πήρε… αμανάτι τον φάκελο της πρότασης και ταξίδεψε με άδεια στο Ζάγκρεμπ, προκειμένου να τη μελετήσει μαζί με τη σύζυγό του.
Κάπου εκεί προέκυψε και η «σφήνα» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο διεθνής παίκτης δέχθηκε κρούση από τους συμπατριώτες του, αλλά τους παρέπεμψε στον ατζέντη του, προκειμένου να συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Το θέμα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κροάτης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της πατρίδας του. Βέβαια, από τη στάση που κράτησε δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα αποφευχθεί η μετακίνηση της οικογένειάς του, ενδεχομένως να είναι στα υπέρ της κροατικής ομάδας.

Ακολουθούν Πέτριτς, Πράνιτς
Επόμενη κίνηση στην «πράσινη» ατζέντα αποτελεί η κλήση των Μλάντεν Πέτριτς και Ντάνιελ Πράνιτς. Για τον πρώτο δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός, καθώς η φετινή του παρουσία κρίνεται κάτι παραπάνω από αξιόλογη. Οι «πράσινοι» θα του προτείνουν μονοετές συμβόλαιο, με αυτόματη ανανέωση για έναν χρόνο ακόμη, αν αγωνιστεί σε 20 ματς στη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Όσον αφορά τον Πράνιτς, ακόμα δεν υπάρχει καταληκτική απόφαση. Ο Κροάτης δεν μένει ελεύθερος, αλλά στο Κορωπί σκέφτονται να του προτείνουν μείωση αποδοχών. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν έχει βρει κάποια πρόταση που να τον δελεάσει. Στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν όποια πρόταση τους φέρει, αλλά στην περίπτωση που δεν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, θα επιδιώξουν τη μείωση των αποδοχών του ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα