ΔΑΝΕΛΗΣ: «Ανακατανομή πλούτου μπορείς να κάνεις, αφού διασφαλίσεις την παραγωγή του»

«Ο τελευταίος προϋπολογισμός της περιόδου των Μνημονίων, θα έπρεπε να θεραπεύει τα ελλείμματα ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία. Αντί για αυτό όμως έχουμε πάλι έναν στατικό, έναν φοροκεντρικό, έναν εξουθενωτικό προϋπολογισμό», είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ειδικός Αγορητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2018.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου επεσήμανε πως η απλοϊκή άσκηση ταξικής πολιτικής εξαντλεί ακριβώς εκείνους που παράγουν, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως φορολογική και κοινωνική πολιτική αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο μιας δυναμικής, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας.

Είναι ευτύχημα ότι αυτήν τη φορά, η συμφωνία με τους Θεσμούς για την 3η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως ήρθε το τέλος των Μνημονίων. Αυτό που τελειώνει τον Αύγουστο του 2018 είναι τα πακέτα φθηνής χρηματοδότησης. Γιατί οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας, ως ένα σύνολο εγκεκριμένων από τους πιστωτές πολιτικών, ως και η εποπτεία τήρησής τους, θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια ακόμη. Είναι αδύνατο να συντηρούμε ένα δυσλειτουργικό και αντιπαραγωγικό κράτος.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως φορολογική και κοινωνική πολιτική αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο μιας δυναμικής, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας.Η φορολογική πολιτική οφείλει να υποστηρίζει την παραγωγή πλούτου, που με την σειρά του θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τροφοδοτήσει τα ταμεία του κράτους και του ασφαλιστικού συστήματος”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα