ΔΕΗ: Επί τάπητος η ματαίωση της αποκρατικοποίησης

H ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθρούρο Ζερβό, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της επιχείρησης, ενώ επί του παρόντος  δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης.

Στη συνάντηση τέθηκαν ειδικότερα θέματα όπως τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ (για τα οποία οι εκπτώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι, παρατάθηκαν για το 2105 έως ότου ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων μείωσης του κόστους για τη βιομηχανία), η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που δεν έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ σύμβαση τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η διαμόρφωση των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι στην συνάντηση Λαφαζάνη-Ζερβού, ο υπουργός δεν έθεσε ζήτημα απομάκρυνσης του διοικητή της ΔΕΗ. Αντίθετα ο Λαφαζάνης, όπως αναφέρουν κύκλοι του δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεργασθεί με τον Αρθούρο Ζερβό, από την στιγμή που θα διοικεί την ΔΕΚΟ με βάση τις κυβερνητικές επιταγές. Επίσης οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αναγνωρίζονται οι γνώσεις του Ζερβού στα θέματα ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα