ΔΕΗ: 5.124 επανασυνδέσεις σε φτωχά νοικοκυριά

Τις 5.124 έφτασαν οι επανασυνδέσεις ρεύματος από τα συνεργεία τής ΔΕΗ έως τις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Συγκεκριμένα, από τις 4.211 επανασυνδέσεις που ζητήθηκε αρχικώς να γίνουν από τη δημόσια επιχείρηση, τελικώς υλοποιήθηκαν οι 3.866, ενώ από τις 2.706 αιτήσεις που κατατέθηκαν στις ειδικές επιτροπές 173 δήμων, εξετάστηκαν όλες και συνδέθηκε το ρεύμα στο 75% των περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης της αιθαλομίχλης, εξάλλου, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην έκπτωση η οποία ισούται με το 70% του οικιακού τιμολογίου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2.000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των ειδικών μέτρων. Η έκπτωση, η οποία θα αναγράφεται σαφώς στο λογαριασμό τής ΔΕΗ, θα αφορά περίπου 4.500.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 85% των ελληνικών νοικοκυριών. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό από αυτές τις εκπτώσεις αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Την ίδια ώρα, η έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά μέσης κατανάλωσης τα οποία δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο θα επιτρέπει τη δωρεάν χρήση ενός ηλεκτρικού μέσου θέρμανσης (για παράδειγμα, αερόθερμο, ηλεκτρικό καλοριφέρ, κλιματιστικό) για κάποιες ώρες την ημέρα, με βάση τουλάχιστον όσα υποστήριξε ο κ. Μανιάτης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα