Δεκαεπτάχρονος ο μακελάρης της Βαρκελώνης

Τον Μούσα Ουκαμπίρ, τον μικρότερο αδελφό του Ντρις Ουκαμπίρ που έχει ήδη συλληφθεί, αναζητά πλέον και επίσημα η ισπανική αστυνομία ως τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, η οποία άφησε πίσω της 13 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 17χρονος Μούσα έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει το λευκό βαν με το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης σάρωσε τους πάντες στο διάβα του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.

«Ψάχνουμε τον Μούσα Ουκαμπίρ, όμως προς το παρόν δεν ξέρουμε αν είναι ο οδηγός του μικρού φορτηγού. Είναι ο στόχος των ερευνών μας», ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Χθες Πέμπτη, ένας Μαροκινός, ο Ντρις Ουκαμπίρ, ο αδελφός του Μούσα, συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χλμ. βόρεια της Βαρκελόνης, μερικές ώρες αφού ένα μικρό λευκό φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην κεντρική αλέα των Ράμπλας, στην τουριστική καρδιά της Βαρκελόνης, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας έως και 130, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καταλονίας.

Ένας άλλος άνδρας συνελήφθη επίσης στο Ριπόλ, ανακοίνωσε η Mossos d’ Esquadra, η καταλανική αστυνομία, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις, ενώ ένας τρίτος άνδρας, Ισπανός και γεννημένος στη Μελίγια (Μαρόκο), η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στο Αλκανάρ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα