Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του Χατζηγιάννη με την εφορία- Νέες περιπέτειες

 

Περίτρανα δικαιώθηκε πριν από λίγο καιρό από το Διοικητικό Εφετείο για το πρόστιμο των 3.700.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για εμβάσματα ύψους 5.280.000 ευρώ, για τα οποία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε κατηγορηθεί ότι είχε «βάλει» παράνομα στην Κύπρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όμως της Espresso, η περιπέτεια του τραγουδιστή με την Εφορία δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού το Υπουργείο Οικονομικών του ασκεί νέο εξονυχιστικό έλεγχο.

 

Στην απόφαση του το διοικητικό δικαστήριο αποσαφηνίζει απλώς ότι τα ποσά που εμβάσθηκαν στην Κύπρο το 2010 και είχαν χαρακτηριστεί άγνωστης προέλευσης δεν αποκτήθηκαν εκείνη τη χρονιά, αλλά «είναι προϊόν της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη» από τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά συνέπεια, ακυρώθηκε το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και εδραζόταν στη διετία 2010-2011.

Όμως, δεν προχώρησε σε κρίση ως προς τη φορολόγηση ή μη του καλλιτέχνη για τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγοντας έτσι δρόμο για επανέλεγχο των εισοδημάτων του από το 2000 έως το 2011.

Αν ο τραγουδιστής δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε, στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του, που σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει μέρος του προστίμου.

Ο «εφιάλτης» του με την Εφορία θα τελειώσει οριστικά μόνο αν ο τραγουδιστής καλύψει τα συγκεκριμένα ποσά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα