«Δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;»

Την απάντηση της κυβέρνησης σε όσα μεταδίδονται για τις σημερινές εξελίξεις στο Eurogroup μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ), επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους.

«”Δεν έχουμε προτάσεις”, υποστηρίζουν διάφοροι κύκλοι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα», σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν: «Δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προτάσεις της προηγούμενης εβδομάδας – τις οποίες τότε οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν εξετάσει λόγω δημοψηφίσματος – φέρεται να κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η ελληνική πλευρά «πιθανόν» να υποβάλει την Τετάρτη νέο αίτημα για βοήθεια και προτάσεις. Προτάσεις που θα κατατεθούν στους θεσμούς, αφού οι ΥΠΟΙΚ δεν θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες.

Ο Ελληνας υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να κατέθεσε τις ίδιες προτάσεις, παρόλο που οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ είχαν διαμηνύσει ότι αναμένουν νέο βελτιωμένο σχέδιο από την Αθήνα.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε είναι το ότι ξένοι δημοσιογράφοι δήλωναν ότι λάμβαναν μηνύματα από ευρωπαίους αξιωματούχους που έλεγαν ότι «η συνεδρίαση είναι άκαρπη» και «τί κάνουμε εδώ;»

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Καθημερινής (Ελένη Βαρβιτσιώτη), όταν οι ελληνικές προτάσεις φτάσουν στα χέρια των θεσμών, τότε αυτοί θα προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με μήνυμα του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, η πρόταση της Ελλάδας θα κατατεθεί και θα αξιολογηθεί από τους Θεσμούς, προφανώς από το EUroWorkingGroup, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σήμερα αλλά αύριο. Βεβαίως μένει να δούμε τι θα συμβεί με τις τράπεζες και βεβαίως με τις αποφάσεις που θα λάβει αύριο η ΕΚΤ. Αν η αξιολόγηση της πρότασης (όποια κι αν είναι αυτή) θεωρηθεί ως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων τότε ο Ντράγκι δεν θα τραβήξει την πρίζα. «Δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι μου είπαν ότι η Ελλάδα δεν έχει έρθει με νέα πρόταση στο Eurogroup. Ενας τρίτος μου λέει ότι θα έρθει αύριο», γράφει ο Σπίγκελ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ πριν την αποψινή Σύνοδο Κορυφής.

(ΠΗΓΗ: migmnatiou.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα