“Δεν έχω φιλοδοξίες για αρχηγός”

Στην επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σχολίασε και τα όσα είπε η αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη περί παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει βλέψεις για αρχηγός.  

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός. Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία της Ν.Δ., και τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο συνέδριο – όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ – αυτό δεν θα σήμαινε «νομοτελειακά» πως θα τεθεί ζήτημα αρχηγίας.

Σημείωσε δε πως η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη δεν ήταν πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, αλλά μια παρατήρηση πως οι αρχηγοί είθισται να παραιτούνται μετά από μια ήττα.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένης θητείας για τον εκάστοτε πρόεδρο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη θέση του για σύγκλιση συνεδρίου, το οποίο όπως είπε θα προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα και θα κατοχυρώσει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του κόμματος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα