Δεν ήρθε και το… τέλος του κόσμου!

Η αποστολή του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξ αρχής… βουνό, από την στιγμή που βρέθηκε στο ίδιο γκρουπ με τις πανίσχυρες Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Ο τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο αποχαιρετά την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης αφήνει στους οπαδούς του μία πίκρα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να προκριθούν καν στην φάση των ομίλων, οπωσδήποτε η φετινή παρουσία τους εκεί είναι ένα βήμα μπροστά, όμως οι φιλοδοξίες του κόσμου φτάνουν πιο μακριά. Η ευρωπαϊκή διάκριση αποτελεί… καημό για τους υποστηρικτές τής πιο λαοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα που κάνουν πολλά χρόνια υπομονή αλλά γιατρειά δεν βρίσκουν.

Το φετινό πλάνο είχε από την αρχή ξεκάθαρη εστίαση, που δεν ήταν άλλη από το… χρυσάφι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύτηκε τον Μπέσνικ Χάσι, γιατί πίστεψε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος προπονητής να επαναφέρει τους Πειραιώτες στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Και δικαιώθηκε γι’ αυτό, όμως στην διαχείριση του ρόστερ εν μέσω διπλών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Βελγοκοσοβάρος κόουτς αποδείχθηκε λίγος, γι’ αυτό και… χαιρέτησε!

Το… δυστύχημα ήταν ότι αυτό δεν συνέβη πριν από το καθοριστικό (όπως αποδείχθηκε έπειτα) ματς με αντίπαλο την άμεση ανταγωνίστρια στην μάχη της τρίτης θέσης, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο Τάκης Λεμονής, που ανέλαβε αντί του Χάσι, κλήθηκε να φτιάξει κάτι καλύτερο με τα… υλικά που είχε συγκεντρώσει ο προκάτοχός του και είχε την ατυχία να βρει μπροστά του τρία σερί παιχνίδια κόντρα στα μεγαθήρια (ένα με την Γιουβέντους στο Τορίνο και δύο με την Μπαρτσελόνα).

Ο ηρωικός πόντος κόντρα στην παρέα του Μέσι στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0) έδωσε το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να πάνε στην Πορτογαλία, ελπίζοντας σε νίκη που θα τους έφερνε στην τρίτη θέση, αλλά εκεί και με την πλάτη στον τοίχο λόγω της αναγκαιότητας της νίκης όλα χάθηκαν. Ο Λεμονής πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να νικήσει την Σπόρτινγκ μόνο με… κλεφτοπόλεμο, κρατώντας το μηδέν μέχρι το 70΄ για να χτυπήσει στο τελευταίο 20λεπτο, όμως η έμπνευσή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε λάθος.

Ασφαλώς και οι απουσίες των σημαντικότερων επιθετικών του όπλων έπαιξαν τον ρόλο τους, με τον Εμενίκε και τον Μπεν στην διάθεσή του ο έμπειρος Έλληνας κόουτς ίσως και να έφτιαχνε αλλιώς τα πλάνα του, ωστόσο δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέτυχε να πάρει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ

 

Το θετικό μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι πως αυξάνονται οι πιθανότητες για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν παράλληλες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η στόχευση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν θα είναι αποκλειστικά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και όλο τους το βάρος θα πέσει πλέον εκεί. Με ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές και ο Τάκης Λεμονής θα μπορούν να δουλέψουν με άνεση χρόνου και να διορθώσουν ακόμα περισσότερο την φετινή μέτρια εικόνα τους. Η μεγάλη διαφορά, όμως, θα έχει να κάνει με τις δυνάμεις τους, που φυσιολογικά θα πρέπει να βρίσκονται στο… φουλ πριν από κάθε ματς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα