Δεν απέφυγε την ήττα (2-0) στο Τορίνο ο βελτιωμένος Ολυμπιακός

Παρ’ ότι κοίταξε στα μάτια για περίπου 70’ την πρωταθλήτρια Ιταλίας και περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι στο Τορίνο γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.

Στην επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί απέναντι στη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε στην ενδεκάδα ο 57χρονος Έλληνας τεχνικός που αντικατέστησε τον Μπέσνικ Χάσι.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά οργανωμένος αμυντικά με τον Προτό να βγάζει κάθε σουτ προς την εστία του και απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στη φάση του 40ού λεπτού, όταν ο Ένγκελς λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ αλλά το δοκάρι έσωσε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στην επανάληψη και βλέποντας το γκολ να μην έρχεται ο τεχνικός του Γιούβε Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον Ιγουαϊν που είχε αρχικά μείνει στον πάγκο και ο Αργεντίνος γκολεαδόρ τον δικαίωσε, ανοίγοντας το γκολ με διπλή προσπάθεια στο 69’.

Ο Ιγουαϊν από εκτελεστής έγινε δημιουργός στη φάση του δεύτερου γκολ των Ιταλών στο 80ό λεπτό, καθώς από δική του ενέργεια ο Ντιμπάλα πλάσαρε ιδανικά τον Προτό και ο Μάντζουκιτς σκόραρε με… καραμπόλα, μετά την ασθενή απόκρουση του Ένγκελς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (81′ Μπενατιά), Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Σάντρο, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Κουαδράδο (60′ Ιγκουαΐν), Ντούγκλας Κόστα (84′ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Tάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένχελς, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77′ Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο (71′ Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88′ Μάριν)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα