“Δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ”

“Κόκκινη” γραμμή θεωρείται για την κυβέρνηση  η αύξηση του ΦΠΑ και αυτό επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε  πως «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ»,  τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τέτοιες προτάσεις.

Τονίζει ότι το ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει την αύξηση του ΦΠΑ.

«Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο» προσθέτει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων ο κ. Σακελλαρίδης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «έχει διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής ως προς τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στους δανειστές».

«Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να χαλαρώνει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» τονίζει.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα».

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα» προσθέτει, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Μόσχα θα βρεθούν ζητήματα, όπως το εμπάργκο των Ρώσων στα προϊόντα της ΕΕ, ο τουρισμός, οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κλπ.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει ότι «δεν μας αφορούν», καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει τη λαϊκή εντολή και «δεν ανοίγει σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα».

«Η κυβέρνηση είναι συμπαγής με συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσανατολισμό. Όσοι εύχονται να υπάρξουν τέτοια σενάρια θα απογοητευθούν» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα