«Δεν γυρίζω στη Ν.Δ. με αρχηγό τον Σαμαρά»

Μύδρους κατά του Αντώνη Σαμαρά και του στενού περιβάλλοντος του εξαπέλυσε ο Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας σε εκπομπή  στο newsit.grOπρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» ξεκαθάρισε ότι «με αρχηγό της Ν.Δ. τον Σαμαρά, εγώ αποκλείεται να γυρίσω στη παράταξη» ενώ επιτέθηκε στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιώργο Μουρούτη και στους δημοσιογράφους των «Νέων» Ηλία Κανέλλη και Δημήτρη Μητρόπουλο.

Ο Βύρων Πολύδωρας είπε αρχικά τα εξής:  «Είμαι ακόμα Ν.Δ. Δεν έχω προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά «πολιτικά». Ο Σαμαράς έχει διορίσει το σύμπαν, 35 Καλαματιανούς στη Βουλή, στο ΣΔΟΕ, στην ΚΥΠ!»

Και πρόσθεσε: «Με τον Σαμαρά δεν επιστρέφω στη Ν.Δ. αποκλείεται και για λόγους εγωισμού. Την τύχη της Ν.Δ. την ορίζουν άλλοι. Εγώ το μόνο που ορίζω είναι ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα το οποίο δεν το εγκαταλείπω. Γράφω και μιλάω. Το σκεπτικό μου είναι τέτοιο που το είχα συνταιριάσει με τη Ν.Δ.. Η αγωνία μου όταν διαφοροποιήθηκα ήταν να μην υπάρχουν και άλλοι 5-6 βουλευτές και ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θα το άντεχα. Χάρηκα που ήμουν ο μόνος».

Σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ακόμα νεοδημοκράτης είπε: «Φυσικά».

 «Δεν έχω διορίσει καμία θυγατέρα»

Αναφερόμενος για τον διορισμό των δύο θυγατέρων του στη Βουλή, είπε:  «Δεν έχω διορίσει καμία θυγατέρα. Είναι μετακλητή. Δεν έχει κατοχυρώσει καμία θέση, όταν δεν είμαι εγώ στη Βουλή. Μπορούσα να έχω έξι μετακλητούς. Προτίμησα να πάρω τη θυγατέρα μου» είπε, προσθέτοντας πως «τη διόρισε ο Μεϊμαράκης ως μετακλητή. Εγώ εισηγήθηκα. Από τον καιρό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, την είχα όταν και ήμουν αντιπρόεδρος της Βουλής».

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι «θέλησαν να μου κάνουν μία πρόσθετη υποτίμηση οι εχθροί μου στο Μαξίμου. Ένας δημοσιογράφος γράφει 4 σειρές χτύπημα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας για τον διορισμό και στην τελευταία σελίδα, στα “Νέα”, άλλος κάνει χλευαστική αναφορά. Αυτοί ήταν οι εκτελεστές του σχεδίου που υπαγόρευσε κάποιος» κάνοντας αναφορά στον Γιώργο Μουρούτη.

«Προσπάθησα να τους αλλάξω μυαλά»

Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε για το χρονικό σημείο της αντίθεσής του στη Βουλή κατά το πολυνομοσχέδιο. «Επειδή με είχαν καθαιρέσει από πρόεδρο της Βουλής δεν μπορούσα να αντιδράσω για να μην μου προσάψουν προσωπικά κίνητρα».

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι  ετοίμαζε από πριν την «Ένωση για τον Λαό και την Πατρίδα». «Η Γαλλική Επανάσταση τέσσερις αρχές. Αστική για την ιδιοκτησία και την υπόσταση της τρίτης τάξης» κάνοντας αναφορά στο θέμα των ακινήτων.

«Στην εφαρμογή ο καθένας φοβάται να ρίξει την κυβέρνησης. ΄Όταν έκανα την αντίστασή μου είχα μια διπλή αγωνία. Μήπως δεν διαγραφόμουν και μην βρεθούν 3-4 και ρίξουν την κυβέρνηση, ούτε άντεχα ούτε ήμουν έτοιμος. Ευχαριστώ για την τήρηση των πρακτικών» είπε χαρακτηριστικά. «Είχα δύο στόχους: Ο πρώτος ήταν να τους αλλάξω μυαλά, αλλά απέτυχα, ο δεύτερος ήταν να φύγω, να με διαγράψει» τόνισε.

Για τα ποσοστά του κόμματός του

Για τα ποσοστά του κόμματός του, ο Βύρων Πολύδωρας σχολίασε: «Εκτίθενται οι δημοσκοπήσεις. Είναι τόσο τρελοί; Διαπιστώνω ότι έχουν καλύψει τα νώτα τους, με τους αναποφάσιστους» προβλέποντας ποσοστό 8-10%. «Ένας αδιόρατος ξεσηκωμός γίνεται υπέρ του κόμματος και θα τρίβουν τα μάτια τους» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον  Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Γιατί μου κάνετε ερωτήσεις σαν να με μισείτε»; Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι «σέβεται και τιμά το ΚΚΕ».

«Πέφτει σε αντιφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για το εάν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει μία ανάλυση οικονομική, η αντιμνημονιακή, με την οποία τον βρίσκει σύμφωνο. «Πέφτει σε αντιφάσεις», ανέφερε κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις Σταθάκη για το ύψος της φορολογίας. «Έχουμε κι άλλα προβλήματα στα εθνικά. Δριμείες αντιρρήσεις, τα κάνει τραχανά στο εθνικό μειονοτικό, στο σκοπιανό». Για το ιδεολογικό κομμάτι είπε ότι «δεν είμαι ο Μπαλτάκος».

Γιατί δεν πήγα  στους ΑΝ. ΕΛ

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε ότι «είναι δυνητικά σύμμαχος χώρος. Δεν πήγα γιατί είχα άλλη συλλογικότητα στο νου μου» ενώ περιέγραψε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο και είπε ότι του ζήτησε να περιγράψουν την φόρμουλα συνεργασίας. «Πρότεινα ισοτιμία και ότι άλλες λεπτομέρειες τα βρίσκουμε. Ναι θα τα πούμε μου είπε αλλά δεν ξανασυναντηθήκαμε» τόνισε.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου

Ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτική γίνει αντικείμενο συνωμοτών ή συμμοριτών έχει αυτοαναιρεθεί» αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα συνεργαζόταν μαζί του «για λόγους ακρισίας από πλευράς του».

Για Χρυσή Αυγή

«Για την περίπτωση της Χ.Α. είχα πει από τον Ιούλιο του 2013 και έπεσαν να με φάνε. Είναι μάταιος δρόμος, αυτοπλαστογραφούνται, έχουν κάνει κακή επένδυση στη βία» πρόσθεσε.

Δεν έκρινε την προφυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής διότι θεωρεί ότι είναι δικαστικό θέμα. «Έπρεπε να είχε αντιδράσει νωρίτερα πολιτικά η Βουλή. Έπρεπε να έχουν εξαλειφθεί τα αίτια που γέννησαν τη Χ.Α.» συμπλήρωσε.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα