«Δεν είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων ο Αρτέμης Σώρρας»

Αναίρεσε υπέρ του νόμου η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), η οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013 έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλείπει αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Με την επίμαχη απόφαση του 2013 ο Αρτέμης Σώρρας είχε αθωωθεί από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη  Σώρρα, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν παραπέμπεται πάλι σε νέα δίκη, αλλά απλώς δεν μπορεί να  επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών καθώς είναι σαν να μην υπάρχει.

Συγκεκριμένα, Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των  600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπείς αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, δεν αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Επιπλέον, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η  απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα