“Δεν είχα πει ότι θα ψηφίσω “ναι”

To πρόσωπο της χθεσινής ημέρας έγινε ο Παναγιώτης Μελάς με το «παρών» που ψήφισε στη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή. Ο ίδιος μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών πως θα ψήφιζε «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, είπε πως δεν είχε πει ότι θα ψηφίσει ναι. 

«Ήμουν προβληματισμένος σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήρθε, όμως, ο Σταύρος Δήμας ως υποψήφιος, τον οποίο τον εκτιμώ, είναι ένας παλιός πολιτικός, ένας άνθρωπος που έχει λειτουργήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και έχουμε συνυπηρετήσει και στη Βουλή και είπα ότι 80% θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε.

Πάντως ο κ. Mελάς επανέλαβε πως είναι σε θετική κατεύθυνση προς τον Σταύρο Δήμα στις άλλες δύο ψηφοφορίες.

«Χθες, ψήφισα “παρών” και στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε, θα είμαι προς θετική κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα αλλάξουν την ψήφο τους.

“Μεγαλύτερο αριθμό από το 160 στη δεύτερη ψηφοφορία”

«Εχουμε δύο ακόμη ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας άρα ικανοποίησα το 20% και θα ικανοποιηθεί στις άλλες δύο το 80%. Υλοποιώ δηλαδή αυτά τα οποία έχω πει», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας και στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Παναγιώτης Μελάς.

Και εξήγησε: «Είχα πει από παλιά ότι ήμουν προβληματισμένος ή αν θα ψηφίσω ή δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οταν ανακοινώθηκε το όνομα του κ. Δήμα, τον οποίο τον γνωρίζω, έχουμε συνυπηρετήσει στη Βουλή και του έχω μία ιδιαίτερη εκτίμηση, είπα κατά 80% θα τον ψηφίσω. Αν ήταν μία ψηφοφορία μόνο θα τον ψήφιζα από χθες. Εχουμε τρεις ψηφοφορίες υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τους έχω μέσα μου και τους υλοποίησα χθες ψηφίζοντας “παρών”».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα διαφοροποιήσουν τη στάση τους στις επόμενες ψηφοφορίες ο κ. Μελάς απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω ονόματα, αλλά από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει πιστεύω ότι και στη 2η ψηφοφορία θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό από τους 160. Μπορεί να πάει στους 162, στους 165 μπορεί να πάει και στους 170».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα