“Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους Ελληνες που δουλεύουν λιγότερο από εμάς”

Ενάντια στη βοήθεια της Ευρώπης προς την Ελλάδα μέσω του τρίτου πακέτου στήριξης τάχθηκε η Λιθουανία. Η  επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της χώρας Λορέτα Γκραουζινιένε χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τη χώρα μας και τόνισε πως “το πρόγραμμα δεν θα πετύχει”.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λιθουανίας, επισήμανε πως: «Ο λαός της Λιθουανίας δεν επιθυμεί να καλύψει το ελληνικό χρέος. Οι Έλληνες ζουν πολύ καλά και δεν δουλεύουν όσο δουλεύουμε εμείς στη Λιθουανία. Επιπλέον, οι συντάξεις στη χώρα μας είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα».

Κατά τον Λιθουανή πολιτικό, υπάρχουν έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσο η ελληνική Βουλή θα καταφέρει να περάσει και στη συνέχεια να εφαρμόσει το υπάρχον πρόγραμμα. Σημείωσε, δε, πως ακόμη και αν καταφέρει να υπερψηφίσει το πρόγραμμα, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί.

«Το πρόβλημα είναι της Ελλάδας. Οι Έλληνες ήταν εκείνοι δανείστηκαν χρήματα και έπρεπε να το σκεφτούν τότε που τα έπαιρναν. Το μεταρρυθμιστικό πλάνο ενδέχεται να ακολουθήσει τη μοίρα του και να επιστρέψουμε ξανά στην αρχή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα