«Δεν θέλω να πεθάνω στη φυλακή»

Δεν φαίνονται να πείθονται οι κινεζικές Αρχές από τα όσα υποστηρίζει η 19χρονη Ε.Μ., που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ για τη μεταφορά 2,5 κιλών κοκαΐνης, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην τσάντα της.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας από τη Μυτιλήνη, Σάκης Κεχαγιόγλου, μετέφερε τα λόγια της πελάτισσας του: «Δεν θέλω να πεθάνω στη φυλακή. Είμαι αθώα. Εγώ ήξερα ότι μεταφέρω χαρτιά. Δεν περίμενα πως μέσα στον φάκελο είχε κοκαΐνη». Ο πολύπειρος ποινικολόγος δήλωσε: «Προσπαθώ να την πείσω να συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της. Πρέπει να βρει υπερασπιστική γραμμή, διαφορετικά αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια κάθειρξη».

Να σημειώσουμε, ότι σε βάρος της 19χρονης έχει σχηματιστεί βαρύτατη δικογραφία, ενώ έχει βρεθεί συνήγορος υπεράσπισης στην Κίνα. Η ίδια αναφέρει ακόμα ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι η κατάσταση στις φυλακές είναι καλές.

Ο Νιγηριανός «βαρόνος» που ψάχνει η DEA

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πληροφορίες για την υπόθεση –για τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος που έκανε «βαποράκι» τη 19χρονη- έχει η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA). Στο κύκλωμα φέρεται να ηγείται ένας Νιγηριανός που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και είναι το πρόσωπο που ήρθε σε επαφή με φίλο της που την έπεισε να «δουλέψει» γι’ αυτόν

Με την υπόθεση αναμένεται να ασχοληθούν και οι ελληνικές Αρχές, για να διερευνήσουν εάν υπάρχει «σύνδεσμος» Έλληνας ή εάν η κοπέλα προχώρησε σε επαφή με κάποιον αλλοδαπό, χωρίς να γνωρίζει επακριβώς σε τι εμπλέκεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα