“Δεν θα αποτελέσω δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ”

Στην αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συνάντηση για να συζητηθούν τα εννέα σημεία που προτείνει, προέβη ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Στο τέλος ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου είπε: Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία », επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε δε πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και πως θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας:

Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο ”τσόντας”, όπως ο Καμμένος. Αλλιώς θα είναι κάτι οπως το σημερινο, θα είναι κάτι ανάπηρο.

Όπως πρόσθεσε ”εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ. Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι πλησιάζει η ώρα και είμαι έτοιμος να συζητήσουμε για τα 9 σημεία. Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Εαν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορω να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα