«Δεν θα θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε»

Άρθρο για τη διαπραγμάτευση έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μετά το ναυάγιο της Κυριακής στις Βρυξέλλες και τις τρελές απαιτήσεις που συνεχίζουν να ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι.  Ο πρωθυπουργός βλέπει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιμονή των δανειστών πίσω από τις πιέσεις για νέες περικοπές στις συντάξεις και μιλά για ειλικρινή βήματα για να καλυφθούν οι διαφορές από την ελληνική πλευρά και για επιμονή των Θεσμών για περικοπές στις συντάξεις από την άλλη.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ΕφΣυν έχει ως εξής:

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλάβουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα