Δεν θα καθίσει στο εδώλιο ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμα στελεχών της υπηρεσίας (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) αποφάσισε -για δεύτερη φορά- το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του, το οποίο εκδόθηκε σήμερα.
Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε -κατά πλειοψηφία- να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατα συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
Κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων τάχθηκε η εφέτης, Χριστίνα Ρωμέση η οποία ψήφισε την παραπομπή τους στο εδώλιο.
Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίο είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄  αριθμ. 1331/2016)  με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα