Δεν θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο οι δύο αθωωθέντες της Μανωλάδας

Ορθή νομικά και πλήρης ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας για την υπόθεση της Ν. Μανωλάδας σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη και συνεπώς οι δύο αθωωθέντες, ο επιχειρηματίας και ένας επιστάτης, δεν θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο.

Σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη, δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών. Παράλληλα, με το ίδιο σκεπτικό ο αντεισαγγελέας, απέρριψε αίτηση αναίρεσης που είχαν υποβάλλει στο μεσοδιάστημα και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας, είχε προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, που ζήτησε μόλις καθαρογράφει η απόφαση να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

Υπενθυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τον επιχειρηματία καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα