“Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο”

Διαψεύδει κατηγορηματικά την επιβολή ενός ακόμη μνημονίου ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση Δραγασάκη στους Θεσμούς και τον… Τόμσεν,.
  “Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει και είναι απορίας άξιο πως με τόση ευκολία το επικαλούνται δυνάμεις εντός της χώρας”, υποστήριξε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών.

Εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κλείσει και αυτό για δυο λόγους: το Πρόγραμμα υλοποιείται και οι περισσότεροι στόχοι υπερκαλύπτονται. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει για έναν ακόμη λόγο: Η ολοκλήρωσή της θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Κατά τον Γιάννη Δραγασάκη χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό υπόδειγμα για πραγματική και οριστική έξοδο από την κρίση.

Mεταξύ άλλων επεσήμανε, ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί οι δανειστές έχουν αποκλίνουσες απόψεις και το ΔΝΤ ζήτησε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ένα θέμα που ακόμα εμποδίζει την επίτευξη της συμφωνίας είναι το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων. «Θέλω να παρακαλέσω τους θεσμικούς παράγοντες όταν λένε υπογράψτε να εξηγούν τι να υπογράψουμε» είπε δηκτικά στέλνοντας μήνυμα στο Ταμείο.
«Πέρα από τα greek statistics, έχουμε και τα Τόμσεν statistics» τόνισε εξαπολύοντας εμμέσως επίθεση στον Πολ Τόμσεν για τα λάθη και τις εμμονές του.
«Η κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης» παραδέχτηκε πάντως o κ. Δραγασάκης.
Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές (δοκιμαστικά για πρώτη φορά το 2017) και ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση και συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος τότε η ΕΚΤ, που κινείται ανεξάρτητα, «φέρεται» είπε να έχει αποφασίσει να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση (QE).
Ειδικότερα για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είπε ότι καθυστερεί «γιατί υπάρχει ένα δίλημμα αν θα πρέπει να επιτρέπουμε να διαγράφονται και φόροι η μόνο πρόστιμα» αν θα πρέπει να διαγράφεται και ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα