“Δεν καλύπτουν καμία ανάγκη οι πρόωρες εκλογές”

Στις φήμες περί προσφυγής (ξανά) στις κάλπες επικεντρώθηκε σε δηλώσεις του στον Real fm ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν είναι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς οι εκλογές για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Στο ερώτημα αν υπάρχει αβεβαιότητα πολιτική και μπορεί να βρεθούμε από «ατύχημα» σε εκλογές, να μην καταφέρει η κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, ο υπ. Περιβάλλοντος απάντησε:

«Δεν είναι στους σχεδιασμούς και στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάμε ξανά σε εκλογές. Θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Είναι κάτι αρκετά τραβηγμένο, δεν καλύπτει καμία ανάγκη».

Οπως πρόσθεσε ο υπουργός, «από εκεί και πέρα τα προβλήματα είναι γνωστά και μεγάλα. Τυχαίνει όλα μαζί να είναι μπροστά μας. Το καθένα θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για το μεν ασφαλιστικό γίνονται ουσιαστικές βελτιώσεις που αφορούν μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, ιδιαίτερα αυτούς που είναι στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών».

«Για το αγροτικό», συνέχισε, «θέλω να πω ότι εγώ αντιλαμβάνομαι, χωρίς να συμφωνώ, τις κινητοποιήσεις. Από ένα σημείο και έπειτα, πρέπει να καταλάβουμε κάτι: η κινητοποίηση, για να είναι θετική, πρέπει να αφήνει κάποια περιθώρια να υπάρξει μία ορατή λύση, μία διέξοδος. Οταν απορρίπτεις τον διάλογο, τότε κινδυνεύεις να πάρεις τα χαρακτηριστικά μίας τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που δεν ευνοεί πρώτα από όλα τους ίδιους τους αγρότες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα