“Δεν μπορεί άλλο να παρατείνεται η κατάσταση”

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον realfm 97.8. 

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Πρέπει και -με πραγματικούς όρους- έχουμε την άνεση να αισιοδοξούμε.
Δεν μπορεί άλλο να παρατείνεται αυτή η κατάσταση. Το γνωρίζουν όλοι. Βλέπουμε ορατές πια τις επιπτώσεις αυτής της αβεβαιότητας.

Βεβαίως μιλάμε για μια διαπραγμάτευση, η οποία έγινε με πραγματικούς όρους συνεχίζεται με πραγματικούς όρους. Είμαστε, νομίζω, στη στιγμή της κορύφωσης, αμέσως μετά ακολουθεί η λύτρωση», ανέφερε.

«Προς το παρόν έχουμε την υπονόμευση εκ μέρους αντιπολίτευσης»

Στο ερώτημα ότι αν θέλει να κάνει αυτοκριτική για τα χρόνια της αντιπολίτευσης, ο υπουργός απάντησε: «Όχι, το λέω κατηγορηματικά.»

Στην επισήμανση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ κάθετοι ως αντιπολίτευση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε:

«Ήταν τα χρόνια μαύρα και πρέπει γρήγορα να απομακρυνθούμε από την μαυρίλα και την καταχνιά που είχε σκύψει στη ζωή όλων μας. Θέλω να είμαι σε αυτό απόλυτα σαφής».

«Ήταν μια μετωπική αντιπαράθεση που επιβάλλεται απέναντι σε μια πολιτική που υπηρετούσε η λογική “σοκ και δέος”»,

Ερωτηθείς αν χρειάζεται τώρα κάποιες φορές τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ο ίδιος τόνισε:

«Προς το παρόν δεν έχουμε τη στήριξη της αντιπολίτευσης, έχουμε την υπονόμευση εκ μέρους αντιπολίτευσης. Μέχρι τώρα αυτό έχουμε δει.

Η κριτική που κάνει και η σκληρή στάση που κρατάει στο θέμα της διαπραγμάτευσης είναι ουσιαστικά μια στάση που βοηθάει τους πιο ακραίους κύκλους των εταίρων που θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα