“Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό – Στόχος η συνολική λύση”

Στη Γενεύη στρέφονται τα βλέμματα την Τετάρτη 28 Ιουνίου καθώς διεξάγεται η Διεθνής Διάσκεψη για το Κυπριακό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου αναφέρθηκε στις κρίσιμες επαφές που θα γίνουν στην Ελβετία εκφράζοντας τη θέση του ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό και ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η συνολική λύση του Κυπριακού.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

«Μεταβαίνουμε στην διάσκεψη με την ελπίδα ότι επιτέλους η Τουρκία θα συζητήσει ουσιαστικά το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Στην παρούσα συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία και η δημόσια παραδοχή του γγ του ΟΗΕ, με τη δήλωση του της 4ης Ιουνίου, ότι τα αποτελέσματα στη συζήτηση αυτών των κεφαλαίων είναι αυτά που θα κρίνουν κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ.Χριστοδουλίδης.

«Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει  θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη”

«Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της Άγκυρας.

Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη».

«Όλες οι ενέργειες για τη διάσκεψη είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Σημειώνεται πως παρών στην αυριανή διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό θα είναι παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα