“Δεν μπορούν να αποφασίζουν τέσσερις χώρες για το προσφυγικό”

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104, 9 FM. O υφυπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας την πρόθεση των χωρών της Βίσεγκραντ για ανέγερση του τείχους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, τόνισε πως «το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και δεν μπορούν τέσσερα κράτη να αποφασίζουν τι ακριβώς θα γίνει».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104, 9 FM», υπογράμμισε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες αποφάσισαν να περάσουν μέσα από τη χώρα, ούτε για τον πόλεμο στη Συρία και πρόσθεσε ότι το ζήτημα του προσφυγικού πρέπει να λυθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Στο μεταξύ, ο κ. Μάρδας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996 παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η οικονομία υπέστη σοκ και χρειάστηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια για να το ξεπεράσει.

«Ο εισαγωγέας βρίσκει άλλον προμηθευτή και μετά πάρα πολύ δύσκολα επανακτάται. Επειδή έληξε ένα δικό μας γεγονός δεν σημαίνει ότι η διεθνής αγορά θα ευθυγραμμιστεί με τα δικά μας κέφια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι χωρίς διάλογο και με τα τελεσίγραφα που θέτουν οι αγρότες είναι δύσκολο να βρεθεί λύση.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα της έλλειψης επενδύσεων, ο κ. Μάρδας είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, για πρώτη φορά κατέγραψε τις 18 μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, καρκινοβατούν εδώ και χρόνια.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα το ασφαλιστικό και η αξιολόγηση για να ηρεμήσει, όπως ανέφερε, η χώρα και να οδηγηθούμε σε προσέλκυση επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα