«Δεν μπορούν να σκοτώσουν πολιτικά τον Τσίπρα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τρίτης. Ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε στα εσωκομματικά και στο ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας έντονη κριτική στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, μίλησε για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ενώ άστραψε και βρόντηξε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αρχικά ο κ. Φλαμπουράρης τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και του ενδεχόμενου διεξαγωγής εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία.

Μάλιστα, έθεσε ως μέτρο για την προσφυγή στις κάλπες τη στήριξη 162 βουλευτών, όχι 151. ««Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162» είπε και συμπλήρωσε ότι τυχόν αποχή των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας «για εμάς δεν έχει νόημα». Σχολίασε δε, ότι «δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση».

Παράλλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι ένα νέο κόμμα, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα είναι δύσκολο να μπει στη Βουλή.
Αναφορικά με τις λίστες των υποψηφίων στις ενδεχόμενες εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, ότι «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».

Για την Κωνσταντοπούλου

Για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» και πρόσθεσε ότι «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής». Έθιξε δε τις τυχόν αρχηγικές της βλέψεις λέγοντας: «Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση.
Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες».

Τέλος, έκανε αναφορά και στην προσωπικότητά της παρατηρώντας ότι «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου» καθώς και ότι «οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».

«Θα συνεργαστεί και μετεκλογικά η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

Ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει αυτοδυναμία αλλά εάν δεν τη λάβει θα επιδιώξει νέα συνεργασία με τους ΑΝΕΛ με τους οποίους όπως είπε σημειώθηκε μια “πολύ πετυχημένη συνεργασία”. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα