«Δεν πάμε για μία νίκη, αλλά για πρόκριση»

«Όλα για όλα» είναι προετοιμασμένος να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, όπως φανέρωσε μέσω δηλώσεών του ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι δεν θα συμβιβαστεί με μία νίκη σπάζοντας την έδρα των πρωταθλητών Ισπανίας, αλλά θα διεκδικήσει τις βάσεις πρόκρισης και στις δύο αναμετρήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

-Για την επιλογή της Ρεάλ να παίξει με τον Ολυμπιακό
«Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν επιλογή της. Αυτό κάποιοι το υποστηρίζουν και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν το έκανε, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου, αφού και η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα».

-Για το επίπεδο της «βασίλισσας»
«Τώρα τελευταία δεν κερδίζει με 20 πόντους διαφορά. Εννοείται πως με βάση τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Δεν θα πάμε για μία νίκη στη Μαδρίτη, αλλά και για πρόκριση. Τα παιχνίδια αυτά δεν θα είναι εύκολα για κανέναν».

-Για την κατάσταση της ομάδας, από τη στιγμή που οι αγώνες είναι ανά διήμερο
«Εδώ και 20 μέρες είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουν σταματήσει οι ανακατατάξεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τις τέσσερις σερί νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Είχαμε καλή απόδοση και στη Λαμποράλ. Μένει να φανεί η κατάσταση των Περπέρογλου και Πρίντεζη. Νιώθω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όπως έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο».

-Για τον τρόπο που μπορεί να σταματήσει τη Ρεάλ
«Αν επιτεθείς στη Ρεάλ στα πρώτα δευτερόλεπτα, διαφορετικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Δεν πρέπει αυτό να γίνει ενδιάμεσα, όμως δεν μπορεί να προδικάσεις έναν ακόμη πριν να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου».

-Για τον Ροντρίγκεθ
«Είναι πολύ καλός παίκτης, κινεί τα νήματα της ομάδας. Έχει ομοιογένεια ως ομάδα και δουλεύουν αρκετά χρόνια, με την προσθήκη κάποιων ψηλών, μεταξύ αυτών και του Μπουρούση».

 

Σπανούλης: «Δεν πρέπει να τρέξουν»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουν τους Μαδριλένους να τρέξουν καθώς ειδικά μέσα στην έδρα τους, αυτό είναι πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής γκαρντ:
Για τα δύο παιχνίδια που καλείται να δώσει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας:
«Είναι δύο αγώνες για τα πλέι οφ. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πάμε να παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια για να φέρουμε τη σειρά στην Ελλάδα και διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Final Four».

Για την επιλογή των Ισπανών να χάσουν από την Ζαλγκίρις Κάουνας:
«Εμείς σε κάθε ματς πηγαίνουμε για τη νίκη. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος αντίπαλος επιλέγει να χάσει για να μας αντιμετωπίσει. Αυτό είναι δικό τους θέμα».

Για το πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες το γεγονός πως ανά δύο ημέρες έχουν παιχνίδι:
«Χρειάζεται πνευματική συγκέντρωση. Ό,τι έκανες, έκανες στον τομέα των δυνάμεων. Εκείνο που θέλουμε είναι να παλέψουμε για να πάρουμε κάποια νίκη στη Μαδρίτη. Αν αφήσεις τη Ρεάλ στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχεις πρόβλημα».

Για τη σημασία που έχει η νίκη επί του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που αυτή ήρθε:
«Κάθε νίκη σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μεγάλη ομάδα έχει μεγάλη σημασία. Και στα πλέι οφ θα παλέψουμε για τη νίκη. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά τα ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα