«Δεν πάω εγώ στη δραχμή, θα πάμε έτσι κι αλλιώς»

Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή, αφού, όπως τόνισε, «είναι θέμα επιβίωσης» εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του  θα είναι η έκπληξη των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν πρόκειται να συνεργαστώ μετεκλογικά με μνημονιακές δυνάμεις.

«Έχουμε πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega, ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες έχουν καταστεί σκλάβοι των μνημονίων. «Ζούμε υπό ξένη κηδεμονία. Μας ληστεύουν, μας οδηγούν στον πάτο (…) Η Ελλάδα θέλει αντισώματα για να μπορέσει να σταθεί κάπου, αλλιώς δεν υπάρχει τέλος με αυτή την κατάσταση», τόνισε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ότι «θα μείνει στα μισά του δρόμου». «Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης»,  Μάλιστα χαρακτήρισε ως τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη.  ”Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; Το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα”.

Mεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο του στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι δεν έγινε υπουργός για να κρατήσει κανένα αξίωμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο τόπος και ο λαός.

«Δεν ταυτίζομαι με το σχέδιο Σόιμπλε».

Ο κ. Λαφαζάνης απέρριψε τις κατηγορίες ότι ταυτίζεται με το «σχέδιο Σόιμπλε».«Έχετε δει εσείς κανένα σχεδιο Σόιμπλε; Μία φημολογία υπάρχει περί σχεδίου Σόιμπλε» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι το τρίτο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα.

Σε ερώτηση γιατί θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας δέχθηκε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αναγνώρισε ότι «προφανώς πιέστηκε» ως Πρωθυπουργός, αλλά όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη και να έχει εναλλακτική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα