«Δεν πιέζουμε κανέναν να συνεργαστεί μαζί μας»

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παραχώρησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ο πρώην υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η κυρία Γεννηματά έχει απευθύνει την πρόσκληση προς όλους και προς το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά η τακτική που ακολουθούμε και νομίζω σωστά, είναι να μην πιέζουμε κανέναν. Λένε πως προϋπόθεση για κάθε συνεργασία είναι η πίστη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και οι προγραμματικές συγκλίσεις, αλλά πριν απ’ αυτά είναι να θες. Μπορεί να τα έχεις αυτά, αλλά να μη θες».

Σε ό,τι αφορά εξάλλου, το θέμα Πανούση, ο κ. Λοβέρδος είπε:

«Συμφωνώ εν μέρει με την κυβέρνηση και εν μέρει διαφωνώ μαζί της στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ότι είναι ένα σημαντικό θέμα για τα media. Συμφωνώ κατά το ήμισυ ότι είναι ένα σημαντικό θέμα που η δικαιοσύνη πρέπει να δει και αυτεπαγγέλτως, αλλά και εξετάζοντας πιο επισταμένα αυτά που λέει ο κος Πανούσης, εδώ η κυβέρνηση έχει δίκιο. Δεν έχει δίκιο όμως στο υπόλοιπο κομμάτι για τα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί ένας πρώην υπουργός, ειδικά Δημόσιας Τάξης, δεν έχει την προστασία που έχει ένας υπουργός Δημόσιας Τάξης. Άρα, η δημοσιότητα είναι και μια μορφή προστασίας ενός ανθρώπου που απειλείται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα