«Δεν πρόκειται να διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία»

Παρέμβαση έκανε ο Κώστας Καραμανλής για τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία και τις κόντρες που υπάρχουν μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με την Real news, μίλησε σε συνομιλητές του για το «εμπρηστικό» κλίμα που υπάρχει στη Συγγρού, εξέφρασε την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις και τόνισε ότι το θέμα της αλλαγής ηγεσίας πρέπει να κλείσει άμεσα.

«Πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να τελειώνουν για να ηρεμήσει η κατάσταση» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο ίδιος επιμένει να τηρεί αποστάσεις από τους 4 διεκδικητές του προεδρικού θώκου και δεν ασπάζεται τις θεωρίες συνομωσίας για το φιάσκο των εκλογών. «Δεν βλέπω δόλο. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ένα τεχνικό θέμα», ισχυρίζεται.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν συμμερίζεται να σενάρια διάσπασης και διαμηνύει πως «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα. Δεν είναι εύκολη η διάσπαση και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί».

Παράλληλα, δεν ενστερνίζεται να σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. «Σε τι ακριβώς θα ωφελήσει τη χώρα μια οικουμενική κυβέρνηση; Στο να ψηφίζονται απλώς μνημόνια ή μνημονιακά νομοσχέδια;» αναρωτιέται.
Επισημαίνει ωστόσο ότι υποστηρίζει την εθνική συνεννόηση την οποία είχε ζητήσει από το 2009 αλλά ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου του είχε αρνηθεί. «Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι υπηρετεί την εθνική συνεννόηση. Άλλωστε και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε αρκετά νομοσχέδια», υπενθυμίζει ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα