«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας»

Σε τυπική απολογία ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή προχώρησε ο 57χρονος Χριστόδουλος Ξηρός, όπως αλλωστε είχε προαναγγείλει ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο Ξηρός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, και προσερχόμενος ενώπιον του ανακριτή είπε τα εξής: «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δηλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φραση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χωρας” οτι αυτοί που υπηρέτησαν σαν πιστό σκυλάκι τα καταφεραν μια χαρά , όχι απλά να βλάψουν αλλα να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί έαν η μεταγωγή του θα γίνει εντός της ημέρας. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

-Διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.

-Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πυρομαχικών και άλλων.

-Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

-Πλαστογραφία.

-Παραβίαση περιοριστικών όρων.

-Παράνομη οπλοφορία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα