Δεν υπάρχουν άλλοι… Ισλανδοί! (πίνακας)

Δεν είναι παραδοσιακό ισλανδικό παραμύθι αυτό που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Γαλλίας. Είναι μία πραγματικότητα. Η Εθνική ομάδα της χώρας με πληθυσμό όσο αυτός της Αχαΐας έφτασε στους «8» του Euro και ποιος ξέρει που θα σταματήσει.

Βέβαια, τώρα θα αντιμετωπίσει μία σοβαρή ομάδα, τη διοργανώτρια Γαλλία, και όχι το ανέκδοτο που λέγεται Αγγλία. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα εντυπωσιακό πινακάκι που αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν άλλοι Ισλανδοί ποδοσφαιριστές και ότι αυτοί που 23 που μετέχουν στην αποστολή είναι αυτοί που περίσσεψαν δια της ατόπου απαγωγής! Το πινακάκι είναι φανταστικό, αλλά και λίγο… αληθινό. Κρατηθείτε!

Στην τελευταία επίσημη καταγραφή η Ισλανδία μετρήθηκε να έχει 332.529 κατοίκους. Μάλιστα. Οι γυναίκες είναι 165.529, ενώ οι ανήλικοι 40.546 και οι άνω των 35 που δεν μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα 82.313. Πόσοι περισσεύουν: 44.141 άνδρες!

Από αυτούς οι 22.136 είναι υπέρβαροι και δεν προλαβαίνουν να χάσουν κιλά και 7.564 είναι άρρωστοι, άλλοι νοσηλευμένοι και άλλοι αναρρώνουν σπίτι τους. Δηλαδή, διαθέσιμοι άνδρες είναι 14.441. Από αυτούς πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ 23 ποδοσφαιριστών, μα προσέξτε αυτό! Οι 8.781 είναι οι Ισλανδοί που βρίσκονται με εισιτήριο στις εξέδρες του Euro!

Από κει και έπειτα, υπάρχουν εποχιακοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες που δεν μπορούν να απουσιάσουν (φύλαξη φαλαινών, προβάτων και ηφαιστείων), αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι τυφλοί, κάποιοι έγκλιστοι και πόσοι μένουν; Μα ακριβώς 23! Τώρα, αν αυτοί εργάζονται ως σκηνοθέτες ή οδοντίατροι, πήραν μία μικρή άδεια και έφτιαξαν την Εθνική τους ομάδα!

 

384EGrDuuHGAncV_UHiRDSzajWRHO7Ug3jRQo0hymOM

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα