“Δεν φοβάμαι για διάσπαση, την βλέπω”

Αηδιασμένος με τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία είναι ένας εκ των παλαιοτέρων στελεχών της παράταξης, ο  Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

«Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν. Πράγματα πρωτόγνωρα για τη ΝΔ. Πολλές φορές είχαμε κάνει εκλογές, αλλά δεν είχαμε φτάσει στο σημείο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα η όλη εικόνα. Ολοι και οι τέσσερις υποψήφιοι και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, ομιλούν περί ενότητας και όλοι κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει ενότητα. Λυπάμαι που θα το πω… Εγινε το ατύχημα αυτό, κάποιος δεν έπρεπε να πληρώσει; Κάποιος δεν ήταν υπεύθυνος; Ο κ. Παπαμιμίκος δεν ήταν πρόεδρος της επιτροπής; Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπήκε προηγουμένως στην επιτροπή και επέστησε την προσοχή για την επιλογή της εταιρείας; Και κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί; Τι να σας πω, όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι αηδία» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης της κατάστασης στο εσωτερικό της ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «Δεν ομαλοποιείται εύκολα. Ανοίξαν οι ασκοί του Αιόλου και δεν κλείνουν εύκολα». Για το αν φοβάται για διάσπαση του κόμματος ο πρώην αντιπρόεδρος ανέφερε: «Δεν φοβάμαι για διάσπαση. Την βλέπω. Εκτός εάν υπάρξει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των υπευθύνων».

Σχετικά με την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το σημαίνον στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Δεν απουσίαζαν μόνον αυτοί. Απουσίαζε και ο κ. Μεϊμαράκης, ως δεν όφειλε. Ηταν αρχηγός, επέλεξε τον διάδοχό του και δεν ήρθε να δικαιολογήσει την απόφασή του. Που βρισκόμαστε; Δεν ξέρω τι να πω. Είχε καθήκον να είναι “παρών”. Τέλος πάντων, τώρα αυτά είναι ψιλά πράγματα για όσους ασχολούνται με την υπόθεση αυτή».

Και πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Εγώ ήμουν υποψήφιος μαζί με τον Έβερτ. Την ίδια ημέρα δήλωσα: “έχασα, είμαι κοντά του”. Ποιος από αυτούς θα το δηλώσει, όχι με λόγια, στην πράξη. Ή θα αρχίσει την άλλη μέρα να υπάρχει μία διαφωνία. Αυτά φοβάμαι».

Σχετικά με όσα ακούγονται και μιλούν για το ενδεχόμενο επιστροφής στο προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα ήταν λύση ή αν θα δεχόταν ο κ. Καραμανλής να μπει σε αυτή την περιπέτεια. Διότι πρόκειται περί περιπέτειας όποιος αναλάβει τώρα τη ΝΔ. Θα είναι θηριοδαμαστής σε μία ζούγκλα θηρίων τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν».

Στο ερώτημα τι θα έλεγε, αν είχε μπροστά του, τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Θα τους έλεγα ότι πρέπει να παραιτηθούν και οι τέσσερις και να βρουν μία κοινή λύση. Αλλά αυτό βεβαίως δεν πρόκειται να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα