«Δεν φοβόμαστε, δεν παραδινόμαστε – Οι αξίες μας θα υπερισχύσουν»

Ενώπιον του Βρετανικού Κοινοβουλίου μίλησε την Πέμπτη η Τερέζα Μέι, μία ημέρα μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο με τους πέντε νεκρούς (αυτός είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής) και τους δεκάδες τραυματίες. ς πλέον πολύνεκρης επίθεσης μετά από εκείνες του Ιουλίου του 2005 σε λεωφορεία και μετρό.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναφέρθηκε στην πλέον πολύνεκρη επίθεση μετά από εκείνες του Ιουλίου του 2005 σε λεωφορεία και μετρό και έκανε λόγο για « μια επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων όλης της Γης»  στέλνοντας  το μήνυμα ότι «δεν φοβόμαστε».

«Χθες το βράδυ είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας.Αλλά η καλύτερη απάντηση βρίσκεται στις αντιδράσεις των απλών ανθρώπων. Εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν κανονικά τις ζωές τους. Ο κόσμος θα συνεχίζει να μπαίνει σε λεωφορεία και τρένα και να έρχονται στο Λονδίνο, για να δουν την καλύτερη πόλη στον πλανήτη. Αυτή είναι μια απάντηση που δείχνει ότι δεν θα ενδώσουμε ποτέ στην τρομοκρατία. Ας στείλουμε αυτό το μήνυμα σήμερα, ότι οι αξίες μας θα υπερισχύσουν» είπε η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.

Γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες ο δράστης

Η Mέι υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και ότι είχε ερευνηθεί παλιότερα για σχέσεις με εξτρεμιστική τρομοκρατία.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι βρίσκονται και δύο Ελληνες ανάμεσα στους πολλούς  τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο όπως επίσης και 12 Βρετανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιταλός.Η Μέι είπε ότι ηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης  επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra. Το επίπεδο συναγερμού για απειλή, είπε, παραμένει υψηλό και συμπλήρωσε: αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι πολύ υψηλός. Χθες είδαμε την χειρότερη όψη της ανθρωπότητας αλλά εμείς θα κρατήσουμε τα καλύτερα. Η Μέι αναφέρθηκε στον αστυνομικό Κίθ Πάλμερ που έχασε τη ζωή του χαρακτηρίζοντάς τον ήρωα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα