“Δεν φοβόμαστε το μίσος τους”

Απάντηση στα σχόλια που έχουν γίνει από την ημέρα της αποπομπής Φωτήλα έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Μία απάντηση σε έντονο ύφος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “το Ποτάμι θα το βρίσκουν πάντα μπροστά τους και ότι το μίσος τους δεν μας φοβίζει, αλλά μας δίνει δύναμη”.
Αναλυτικά το σχόλιο του Θεοδωράκη είναι:
«Το Ποτάμι στερεύει» (εφημερίδα του Μπόμπολα).
«Καβαλημένος, ψώνιο και αλαζόνας» (εφημερίδα του Τσίπρα – επειδή έχει αρκετές, εννοώ την επίσημη κομματική).
«Το σπίτι του Θεοδωράκη καίγεται» (εφημερίδα του Κουρή).
«Και κουτός και μαλάκας» (ΜΜΕ του Κουρτάκη).
(Και θα μπορούσα να συνεχίζω με πολλά ακόμη – μόνο από αυτό το ΠΣΚ)
Ο ασφαλέστερος τρόπος να πεις ποιος είσαι, είναι να δείξεις τους εχθρούς σου.
Ας το πάρουν όμως απόφαση: Το Ποτάμι θα το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Το μίσος τους δεν μας φοβίζει αλλά μας δίνει δύναμη. Όταν σε πολεμούν ψεύτες, λαϊκιστές, υπηρέτες συμφερόντων και υπάλληλοι του παλαιοκομματισμού, τότε κάτι σωστό κάνεις.
Τα σκιάχτρα τους είναι σημαδούρες στην αταλάντευτη πορεία μας».
Στα Χανιά
“Το Ποτάμι δεν τελειώνει και μαζί με τα στελέχη του δίνει την μάχη για μια νέα πατρίδα”, τόνισε από τα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι με φίλους και συγχωριανούς του στο ενοριακό κέντρου του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο χωριό από το οποίο κατάγεται στο Δραπανιά Κισσάμου.
Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους απάντησε σε δημοσιεύματα μερίδας του τύπου περί διαρροών και διάλυσης του Ποταμιού αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Εμείς εδώ οι Χανιώτες είμαστε σκληροί. Το Ποτάμι δεν τελειώνει. Έχουμε βαθιές πηγές στην κοινωνία. Γεννηθήκαμε για τα δύσκολα. Το Ποτάμι δεν είναι μόνο οι βουλευτές του. Είστε όλοι εσείς και τα εκατοντάδες στελέχη σε όλη τη χώρα , που χωρίς προφανή οφέλη δίνουν τη μάχη για μια νέα πατρίδα”.
Το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τη Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και τον Νικόλα Φουρναράκη, γραμματέα στο Ποτάμι Ν. Χανίων και μέλος του προεδρείου της ΜΕΣΥΑ, επισκέφθηκε το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων έπειτα από πρόσκληση γονέων αλλά και παιδιών. Υπενθυμίζεται, ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων.
Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού, συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου Πάνο Κορακοβούνη, τους καθηγητές και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βασίλη Μποφίλη, οι οποίοι του επανέλαβαν το αίτημά τους για ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης καθώς το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί υποστελεχωμένο. Οι ελλείψεις καθηγητών μαθηματικών, φυσικής, τεχνολογίας αλλά και μουσικής, καλλιτεχνικών και αγγλικών για 2 συνεχόμενα χρόνια είναι χαρακτηριστικές ενώ η απουσία ειδικού βοηθητικού προσωπικού- ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εργοθεραπευτή, σχολικού νοσηλευτή κάνουν το έργο όλων δυσκολότερο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας από τα ίδια τα παιδιά τα οποία με χαρά του έδειξαν και τα έργα τους.
Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην πρωτοβουλία του Ποταμιού να παρουσιάσει την Τρίτη στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση μια ολοκληρωμένη πρόταση ώστε να υπάρξει λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της αδειοδότησης των καναλιών αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας παράλληλα ότι «Ο κ. Παππάς κάνει λες και θα του πάρουν το τρενάκι του». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Ποτάμι από την αρχή έχει κάνει μια άλλη πρόταση για την τηλεόραση. Εμείς μιλάμε για διαγωνισμό που θα φέρει λεφτά στα δημόσια ταμεία χωρίς να στραγγαλίζουμε την πολυφωνία. Πολλές άδειες – πολλοί εργαζόμενοι. Και κάθε χρόνο τα κανάλια, για να ανανεώσουν την άδεια τους από το ΕΣΡ, θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν στοιχεία ότι πληρώνουν φόρους, εισφορές, τέλη και εξυπηρετούν τα δάνεια τους».
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την δήλωση του κ. Κρέτσου, γενικού γραμματέα επικοινωνίας , ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, αλλά όχι σεβαστή το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει ήδη μια αρνητική προϊστορία στις σχέσεις της με τη Δικαιοσύνη. Η δήλωση λοιπόν του Γ.Γ. Επικοινωνίας ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική αλλά όχι σεβαστή, δεν μας εκπλήσσει. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σεβασμός στους θεσμούς δεν πάνε μαζί. Κομματοκρατία και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι έννοιες ασύμβατες”.
Ερώτηση στον Τσίπρα
Στην Ώρα του Πρωθυπουργού φέρνει ο Σταύρος Θεοδωράκης το φαινόμενο της φθηνής και ευέλικτης εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έξι στις δέκα θέσεις, που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού με την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις δραματικές εργασιακές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα, καθώς το φαινόμενο της εκ περιτροπής εργασίας έρχεται να προστεθεί σε εκείνο της απλήρωτης εργασίας, ζήτημα το οποίο είχε αποτελέσει αντικείμενο προηγούμενης ερώτησης προς τον κ. Τσίπρα τον περασμένο Ιούλιο.
Με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή τόσο για το αν ένας νέος μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του με μισθούς 255 – 407 ευρώ, όσο και για το δικαίωμα των νέων εργαζομένων στην πλήρη εργασία. Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού θέτει και το θέμα των μειωμένων εισφορών εξαιτίας των χαμηλών μισθών, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει πώς σκέφτεται να καλύψει το έλλειμμα, που θα δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα